Пошук по сайту:

У Грузії підписали закон "про іноагентів"

У Грузії підписали закон "про іноагентів"
У Грузії підписали закон "про іноагентів"

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі підписав закон "Про прозорість іноземного впливу". Згідно із ним, Мін’юст і Мінфін країни отримали право без суду вимагати інформацію та проводити діяльність згідно з системою "доносів", впроваджуючи на свій розсуд штрафи стосовно організацій.

Про це повідомляє "Эхо Кавказа" та "NewsGeorgia"

Згідно з новим законом, протягом двох місяців (до початку серпня - ред.) відповідні органи та посадовці мають ухвалити та опублікувати підзаконні акти

Своєю чергою, Міністерство юстиції Грузії та Національна агенція публічного реєстру мають провести "попередні матеріально-технічні та інші заходи для виконання цього закону".

За попередньою інформацією, вже із серпня ЗМІ та НУО, які за даними 2023 року отримували понад 20% доходу з-за кордону, протягом місяця мають через Будинок юстиції внести заяву про реєстрацію як організацій, що проводять "інтереси іноземної сили". В іншому разі на них буде накладено штрафи.

Зазначається, що для виявлення організацій, що "проводять інтереси іноземної сили", і перевірки виконання вимог закону Міністерство юстиції країни в будь-який час може провести моніторинг, а уповноважений чиновник - отримати необхідну інформацію, зокрема персональні дані.

Читайте по темі: У Грузії під час військових навчань розбився літак, пілот загинув

Наразі про "іноагентів" вже опубліковано на сайті Законодавчого вісника Грузії. Документ, підписаний спікером парламенту Шалвою Папуашвілі, частково набув чинності.

Коментарі:

comments powered by Disqus