Пошук по сайту:

ДСНС отримала спецавтомобілі від партнерів із Британії, США, Естонії та Японії

ДСНС отримала спецавтомобілі від партнерів із Британії, США, Естонії та Японії
ДСНС отримала спецавтомобілі від партнерів із Британії, США, Естонії та Японії

Державній службі з надзвичайних ситуацій передали 69 одиниць спецтехніки від іноземних партнерів, а також придбаної за кошти державного бюджету.

Церемонія передачі спецавтомобілів для регіональних підрозділів ДСНС відбулася у Києві.

"Я хотів би подякувати нашим міжнародним партнерам. Безпосередньо керівникам фонду FireAid Великої Британії, уряду Великої Британії і кожному англійському рятувальнику, які з першого дня широкомасштабної війни знаходяться поруч з нами, боронять нашу країну через свою допомогу, підтримку та навчання. І тому сьогодні ми передаємо весь транспорт, який наданий Великою Британією, саме в бойовий підрозділ ДСНС - там, де вони найбільш потрібні. На кожному автомобілі кожен громадянин України буде бачити два прапори: прапор України та прапор Великої Британії", - сказав на церемонії міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, рятувальникам, зокрема, передають 10 автомобілів Mitsubishi L200, що обладнані як спеціальна машина радіаційно-хімічної розвідки (від Міністерства атомної енергетики США); 9 мікроавтобусів – обладнані як спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль безпілотних літальних апаратів та радіоконтролю (від Естонської Республіки), 2 броньовані машини механізованого розмінування, отримані від уряду Японії; 17 автоцистерн та 2 автодрабини – придбані за кошти державного бюджету. Також британський фонд FireAid передав 29 пожежних автівок для Головних управлінь ДСНС в областях.

Голова фонду FireAid Дейв О`ніл запевнив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку волонтерів з Великої Британії.

«Ми пишаємося, що в цей момент можемо надати руку допомоги рятувальникам та побратимам з України. Я хотів би запевнити вас, що вогнеборці Великої Британії надаватимуть всеосяжну підтримку своїм побратимам з України", - сказав він.

Читайте по темі: На Київщині затримали посадовця, який завдав збитків держбюджету на понад 93 млн грн

Своєю чергою т.в.о. голови ДСНС Андрій Даник висловив переконання, що надана техніка значно підсилить роботу підрозділів ДСНС і найголовніше – врятує не одне людське життя,

Коментарі:

comments powered by Disqus