Пошук по сайту:

В ЄС затвердили дату початку переговорів про вступ України до блоку

В ЄС затвердили дату початку переговорів про вступ України до блоку
В ЄС затвердили дату початку переговорів про вступ України до блоку

Посли країн Європейського союзу дали "принципову згоду" на відкриття переговорів про вступ до ЄС з Україною та Молдовою, які розпочнуться 25 червня.

Про це повідомляє Le Point.

"Посли дали принципову згоду на рамки переговорів про вступ до ЄС з Україною та Молдовою. Бельгійське головування скличе перші міжурядові конференції 25 червня", - повідомило джерело видання.

Воно зазначило, що рішення має бути офіційно затверджено на зустрічі міністрів 21 червня.

Рада ЄС офіційно погодила початок переговорів з Україною і Молдовою

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Бельгійського головування в ЄС.

Читайте по темі: Від сьогодні Угорщина головує в Раді ЄС

"Рада ЄС ухвалила загальну позицію ЄС, включаючи рамкові умови для переговорів, для проведення переговорів про входження з Україною і Молдовою. Це відкриває шлях для початку переговорів у вівторок, 25 червня, у Люксембурзі", - зазначено в заяві.

Там також проінформували, що о 15:30 відбудеться міжурядова конференція з Україною, а о 18:00 - міжурядова конференція з Молдовою.

Вступ України до ЄС

28 лютого 2022 року, невдовзі після початку повномасштабного вторгнення Росії, Україна подала заявку на членство в ЄС.

23 червня 2022 року Європейська рада надала Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Це був історичний крок, оскільки Україна стала першою країною, яка отримала статус кандидата під час війни.

Статус кандидата означає, що Україна розпочала офіційний процес переговорів про вступ до ЄС. Ці переговори, як очікується, будуть довгими і складними. Україні необхідно виконати низку умов, перш ніж вона зможе стати повноправним членом ЄС.

Коментарі:

comments powered by Disqus