Пошук по сайту:

Бізнес-імперію Пригожина привласнили колишні силовики та мільярдер зі списку Forbes

Бізнес-імперію Пригожина привласнили колишні силовики та мільярдер зі списку Forbes
Бізнес-імперію Пригожина привласнили колишні силовики та мільярдер зі списку Forbes

Вихідці із силових структур і один із російських мільярдерів стали володарями найпривабливіших активів бізнес-імперії Євгена Пригожина.

Про це повідомляє російська "Нова газета Європа".

Було досліджено понад 120 чинних компаній, пов’язаних із Пригожиним, і виявилося, що не всі вони тепер належать родині загиблого засновника ПВК "Вагнер".

Зазначається, що одразу кілька компаній очолили колишні працівники поліції.

Підприємство "Пищевик", яке постачало харчування російським військовим та мало прибуток майже в 1 млрд руб. у 2023 році, у травні цього року очолив працівник 30-го відділу поліції Санкт-Петербурга.

Читайте по темі: В Росія заочно засудили Дмитра Гордона до 14 років позбавлення волі

На чолі "Ресторансервіс Плюс", яка також одержувала контракти на поставку харчування від російської армії, став інший колишній петербурзький поліцейський. Виручка цієї компанії минулого року становила майже 3 млрд руб.

Інші компанії з постачання харчування "Альтернатива" та "Комплексервіс" також перейшли людям з силових структур.

Також повідомляється, що "Велада", що займалася видобутком нафти в Сирії, відійшла 27-річному Володимиру Зленку з управління МВС у Приморському районі Петербурга.

У Москві відразу кілька компаній Пригожина, що займалися постачанням харчування в лікарні, дитячі садки та школи перейшли до мільярдера Года Нісанова.

Зазначається, що водночас флагманський холдинг Пригожина "Конкорд" відійшов його синові Павлу, який також є власником кількох пов’язаних із батьком компаній. Однак,  усі вони зазнають збитків, зазначають в повідомленні.

Коментарі:

comments powered by Disqus