Пошук по сайту:

США виділили 8,3 мільйона доларів на друк українських підручників

США виділили 8,3 мільйона доларів на друк українських підручників
США виділили 8,3 мільйона доларів на друк українських підручників

На друк 3,2 мільйона примірників підручників для українських школярів 1-2 класів уряд США виділив 8,3 мільйона доларів.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Міністерства освіти і науки України.

"Міністерство освіти і науки України в партнерстві з урядом США забезпечить учнів 1–2 класів усіма підручниками — 3,2 млн примірників. На друк навчальних книжок уряд США виділив $8,3 млн", - зазначається у повідомленні.

За даними МОН, реалізують цю ініціативу вже до початку нового навчального року. 

"Закупівля підручників відбуватиметься за конкурентною і прозорою процедурою: фінансування на друк спрямують українським видавництвам, які перемогли в конкурсі, — отримали гриф МОН та набрали від 10 000 голосів за результатами вибору закладів загальної середньої освіти", - поінформували в міністерстві.

Як повідомляється на сайті Білого дому, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що ці підручники будуть виготовлені в Україні та доставлені у понад 12 тисяч шкіл по всій країні.

Читайте по темі: Зеленський обговорив американську допомогу з двопартійною делегацією Конгресу США

Він уточнив, що такий крок покликаний підтримати українське книговидавництво після того, як РФ зруйнувала друкарню "Фактор-Друк" у Харкові – одну з найбільших у Європі.

"Харківські друкарні виробляють значний відсоток усіх книжок в Україні, включно з підручниками для українських дітей. Завдаючи удари по цих друкарнях, РФ атакує українську систему освіти. Ми не дозволимо РФ досягти успіху", – заявив Салліван.

В Офісі Президента висловили вдячність США за фінансування друку підручників для українських дітей для 1-2 класів.

"Вдячні раднику з нацбезпеки Президента США Джейку Саллівану та адміністрації США за фінансування друку підручників для українських дітей для 1-2 класів", - зазначив керівник ОП Андрій Єрмак.

Він заявив, що РФ продовжує атакувати цивільну інфраструктуру і після жорстокого нападу росіян на українські друкарські підприємства під загрозою опинився освітній процес.

"Разом з нашими партнерами зі США ми активно працюємо над додатковими засобами протиповітряної оборони та іншими можливостями, щоб виграти війну та захистити наших людей", - зазначив керівник ОП.

На його думку, ініціативи щодо допомоги Україні з книгами є життєво важливою для майбутнього, адже це дозволяє українським дітям, які навчаються в бомбосховищах, не пропускати заняття.

Коментарі:

comments powered by Disqus