Пошук по сайту:

Найбільші музичні лейбли світу судяться через авторські права з ШІ

Найбільші музичні лейбли світу судяться через авторські права з ШІ
Найбільші музичні лейбли світу судяться через авторські права з ШІ

Найбільші світові звукозаписні лейбли судяться з двома стартапами у сфері штучного інтелекту (ШІ) через ймовірне порушення авторських прав.

Про це повідомляє BBC.

Фірми, серед яких Sony Music, Universal Music Group і Warner Records, заявляють, що компанії Suno і Udio порушили авторські права в неймовірних масштабах.

Вони стверджують, що їх програмне забезпечення краде музику, щоб отримувати схожі роботи, і вимагають компенсації у розмірі 150 000 доларів за кожну роботу.

Компанія Suno,  яка має партнерство з Microsoft, випустила свій перший продукт минулого року і стверджує, що понад 10 мільйонів людей скористалися її інструментом для створення музики. Також компанія залучила 125 мільйонів доларів від інвесторів.

Читайте по темі: Південнокорейська SK Hynix інвестує майже $75 мільярдів у штучний інтелект та виробництво чипів

Нью-Йоркська компанія Udio, відома як Uncharted Labs, підтримується відомими венчурними інвесторами.

Прихильники ШІ порівняли машинне навчання з тим, як люди навчаються, читаючи, слухаючи та дивлячись попередні роботи інших митців.

Але в скаргах, поданих до федеральних судів у штатах Массачусетс і Нью-Йорк, звукозаписні компанії стверджують, що фірми просто заробляють гроші на копіюванні пісень.

У скаргах йдеться про те, що Суно та Udio продюсують такі пісні, як "Prancing Queen", які навіть віддані фанати ABBA не зможуть відрізнити від автентичних записів гурту.

"Їх мотив є нахабно комерційним і загрожує витіснити справжній людський артистизм, який лежить в основі захисту авторських прав", - йдеться в позовах звукозаписних лейблів.

Коментарі:

comments powered by Disqus