Пошук по сайту:

США та Ізраїль обговорили варіанти відвернення війни проти Лівану

США та Ізраїль обговорили варіанти відвернення війни проти Лівану
США та Ізраїль обговорили варіанти відвернення війни проти Лівану

Міністри оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін та Ізраїлю Йоав Галлант обговорили способи послаблення напруженості на кордоні Ізраїлю та Лівану, ситуацію в Секторі Газа, а також протидію викликам з боку Ірану.

Про це заявив речник Міноборони США Патрік Райдер, повідомляє сайт Пентагону.

"Міністр Ллойд Остін прийняв у Пентагоні міністра оборони Ізраїлю, Йоава Галланта. Сторони обговорили зусилля з деескалації напруженості вздовж ізраїльсько-ліванського кордону, збільшення гуманітарної допомоги жителям Гази, спільної протидії атакам на Ізраїль з боку Ірану та сил, які він підтримує, а також протидії дестабілізуючій діяльності на всьому Близькому Сході", - сказав він.

За словами Райдера, Остін підтвердив непохитну відданість США безпеці Ізраїлю. Про це свідчить американська підтримка під час атаки Ірану 13 квітня, а також допомога для Ізраїлю на суму понад $14 млрд.

Водночас, глава Пентагону зазначив, що провокації ліванського угруповання "Хазболла" загрожують втягнути ізраїльський та ліванський народ у війну, якої ніхто з них не хоче.

Крім того, міністр оборони США підтвердив пріоритетність питання звільнення заручників, які утримує ХАМАС, включно з американськими громадянами. Остін підкреслив, що принципова дипломатія є єдиним способом запобігти подальшій ескалації напруженості в регіоні.

Коментарі:

comments powered by Disqus