Пошук по сайту:

Печерський суд повторно наклав арешт на облгази Фірташа

Печерський суд повторно наклав арешт на облгази Фірташа
Печерський суд повторно наклав арешт на облгази Фірташа

Вищий антикорупційний суд 25 червня скасував арешти акцій "облгазів Фірташа".

Відповідне рішення оприлюднили у судовому реєстрі.

У коментарі "Економічній правді" у ВАКС підтвердили відповідне рішення. "Мотиви цього рішення будуть у повному тексті на наступному тижні", – заявили у суді.

Пізніше стало відомо, що Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) звернулося до Офісу генерального прокурора для повторного арешту облгазів Фірташа. На думку АРМА, відповідне рішення ВАКС є "прямою загрозою для встановлення справедливості у справах повʼязаних із колаборантами та іншими злочинцями".

Вже увечері п’ятниці голова АРМА Олена Дума повідомила, що Печерський районний суд Києва повторно арештував акцїї облгазів.

Читайте по темі: Суддя з Одеси Тішко вімовився передавати АРМА арештований російський вантаж в порту

"Я вітаю рішення суді Печерського районного суду міста Києва від 28 червня 2024 року, яке підтверджує, що українські суди можуть відповідати рівню європейським. Облгази повернуто в державу! Управління буде продовжено!", – написала очільниця АРМА у Telegram.

"Вважаю, що органи державної влади в таких ситуаціях мають діяти як єдиний синхронний механізм спільно з органами законодавчої та судової влади", – заявила голова агентства Олена Дума у коментарі ЕП.

Зазначається, що днями облгази Фірташа принесли до держбюджету 77 млн грн. Раніше, два роки ці арештовані активи не приносили державі ні копійки.

"Але в результаті такого рішення ВАКС – питання щодо подальших надходжень до державного бюджету та притягнення злочинців до відповідальності – сумнівні", – додала вона.

Коментарі:

comments powered by Disqus