Пошук по сайту:

Російський КамАЗ не витримує конкуренції з бізнесом китайців

Російський КамАЗ не витримує конкуренції з бізнесом китайців
Російський КамАЗ не витримує конкуренції з бізнесом китайців

Головний російський виробник вантажівок - КамАЗ зіткнувся з обвальним падінням прибутку на тлі приходу на російський ринок конкурентів з Китаю.

Про це повідомляють росЗМІ.

Зазначається, що чистий прибуток компанії за російськими стандартами бухгалтерського обліку у першому півріччі впав в 20,3 рази, до 641,1 млн руб.

Також в повідомленні додають, що одночасно з цим виторг виробника знизилася на 14,9%, до 156,3 млрд руб.

В компанії стверджують, що низькі показники, порівняно з високою базою 2023 року, коли спостерігався ажіотажний попит. Також на фінансовому стані компанії позначився високий рівень ставки Центробанку.

Читайте по темі: В Росії засудили до 20 років українського військового

У 2023 році ринок вантажівок (понад 3,5 тонни) РФ зріс на 71%, до 143,7 тис штук. 

КамАЗ скоротив продажі в першому півріччі 2024 року на 30%. Можливості КамАЗа збільшити постачання техніки на ринок обмежує насамперед залежність від замовлень з боку держави.

Через необхідність постачати техніку на фронт в Україні частка компанії на ринку РФ скоротилася з 36% у 2022-му до 20% у 2023 році. 

Повідомляється, що на цьому тлі російський ринок вантажних автомобілів стали завойовувати китайські компанії.

Комерційні замовники обирають "китайців", оскільки вони помітно дешевші за КамАЗ. Крім того, "китайці" є легшими в управлінні копіями звичних європейських автомобілів, на відміну від КамАЗа, до якого потрібен особливий підхід.

Коментарі:

comments powered by Disqus