Пошук по сайту:

Євросоюз закликав Росію визнати відповідальність за збиття малайзійського "Боїнга" над Україною

Євросоюз закликав Росію визнати відповідальність за збиття малайзійського "Боїнга" над Україною
Євросоюз закликав Росію визнати відповідальність за збиття малайзійського "Боїнга" над Україною

Євросоюз закликає Росію визнати свою відповідальність за збиття літака “Малайзійських авіаліній” рейсу MH17 над Україною у 2014 році та повною мірою співпрацювати у здійсненні правосуддя.

Про це йдеться у заяві ЄС щодо десятих роковин збиття літака “Малайзійських авіаліній” рейсу MH17, виголошеній під час спеціального засідання Постійної ради цієї організації у четвер у Відні.

"17 листопада 2022 року Окружний суд Гааги засудив трьох осіб до довічного ув’язнення за їхню роль у збитті рейсу MH17. ЄС підкреслює, що докази, представлені Спільною слідчою групою під час розгляду справи в Окружному суді Нідерландів та передані до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), чітко вказують на те, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", який був використаний для збиття рейсу MH17, без сумніву, належав збройним силам Російської Федерації", - йдеться у заяві.

Було наголошено, що "жодна російська дезінформаційна операція не може відвернути увагу від цих основних фактів, встановлених судом".

"Європейський Союз повторює свій заклик до Російської Федерації визнати свою відповідальність за цю трагедію і повною мірою співпрацювати у здійсненні правосуддя", - зазначається у заяві.

Пасажирський Boeing-777 “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий російською армією над тимчасово окупованою територією Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте по темі: ДБР відкрило справу щодо недбалості військових через російський ракетний удар по Полтаві

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Коментарі:

comments powered by Disqus