Пошук по сайту:

КНДР намагається розширити співпрацю з Білоруссю

КНДР намагається розширити співпрацю з Білоруссю
КНДР намагається розширити співпрацю з Білоруссю

Міністерка закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі заявила білоруському колезі Максиму Риженкову, який перебуває з візитом у Пхеньяні, що КНДР прагне всебічно розширити відносини з Білоруссю.

Експерти припускають, що розбудова тристоронньої співпраці КНДР, РБ і РФ має на меті протистояння Заходу.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

У вівторок ввечері Чхве влаштувала урочистий банкет із нагоди приїзду Риженкова, у промові на якому заявила, що дві країни «поділяють спільні ідеали та цілі».

За її словами, уряд Північної Кореї твердо налаштований «всебічно розширити відносини з Білоруссю і вивести їх на новий рівень».

KCNA не публікує подробиць переговорів двох топдипломатів, але, враховуючи глибокі зв’язки КНДР і Білорусі з Росією, південнокорейські експерти припускають, що поїздка Риженкова буде зосереджена на побудові тристоронньої співпраці згаданих країн, аби разом краще протистояти Заходу.

Читайте по темі: Азербайджан веде перемовини про постачання російського газу через Україну

Yonhap нагадує, що Білорусь, яку понад 30 років очолює авторитарний правитель Олександр Лукашенко, підтримує вторгнення Росії в Україну і вважається одним із найвідданіших союзників РФ. Вона також входить до числа країн, куди Північна Корея відправляла своїх працівників у минулому в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

«Існує велика ймовірність такого тристороннього співробітництва за участю Росії, яке може поширюватись як на економічний, так і на військовий сектори», - сказав науковий працівник Корейського інституту національного об’єднання Хен Син Су.

Він зауважив, що у вересні минулого року під час зустрічі з Володимиром Путіним Олександр Лукашенко сказав, що Білорусь могла би приєднатися до Росії та Північної Кореї у тристоронній співпраці.

«Путін хоче створити структуру, де дружні Росії євразійські країни зможуть співпрацювати без втручання Заходу», - сказав Хен.

Коментарі:

comments powered by Disqus