Пошук по сайту:

У Литві розробляють план масової евакуації населення

У Литві розробляють план масової евакуації населення
У Литві розробляють план масової евакуації населення

Міністр внутрішніх справ Аґне Білотайте обговорила масову евакуацію населення в разі воєнного сценарію з представниками міністерств оборони і транспорту, Національного центру кризового управління та інших зацікавлених установ.

Про це повідомляє литовський мовник LRT.

За словами Білотайте, в рамках підготовки до евакуації жителів узгоджено обов’язки та завдання різних відомств, а від місцевих самоврядувань наразі очікують конкретних даних щодо можливостей і потреб.

Раніше, на початку липня, МВС країни надіслало самоврядуванням запит щодо евакуації в письмовій формі та попросило їх за півтора місяця оцінити можливості та необхідність її реалізації. Зокрема подати кількість мешканців, яких планують евакуювати, за категоріями; евакуаційні маршрути, транспорт і наявні договори на його використання; необхідну кількість осіб для проведення евакуації; фінансування, якого бракує.

За даними МВС, зібрані дані мають бути включені до плану евакуації. У його розробці Литва спирається на приклад країн Північної Європи, у яких є плани евакуації як для воєнного часу, так і для мирного.

Після завершення підготовки плану евакуації нова редакція опису порядку організації евакуації жителів буде затверджена постановою уряду.

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

План також буде випробуваний під час навчань із цивільної оборони на державному рівні. Раніше було оголошено, що восени відбудуться загальнонаціональні навчання з евакуації.

Коментарі:

comments powered by Disqus