Пошук по сайту:

Російські авіакомпанії почали втрачати західні літаки через вплив санкцій

Російські авіакомпанії почали втрачати західні літаки через вплив санкцій
Російські авіакомпанії почали втрачати західні літаки через вплив санкцій

Російські авіакомпанії почали втрачати літаки західних виробників унаслідок дії санкцій, які обмежили постачання в країну нових лайнерів і заборонили обслуговування наявних.

За даними Росавіації, з кінця жовтня 2023 року по 26 червня 2024 року кількість придатних для польотів авіалайнерів у парку 13 найбільших авіакомпаній РФ зменшилася на 3% – до 693 повітряних суден, пише The Moskow Times із посиланням на російську газету "Вєдомості".

Росавіація враховує тільки ті літаки в авіапарку перевізників, які отримали сертифікат льотної придатності (СЛГ), його відкликають, якщо судно з якоїсь причини не здійснює польоти понад 180 днів.

Найбільше літаків за вказаний період вибуло з експлуатації у авіакомпанії "Росія" (входить до групи "Аерофлот"), яка втратила 12 суден. Загалом у її парку залишається 124 літаки. Водночас на "консервації" перебувають 19 лайнерів, повідомив представник "Росії". Серед них шість Boeing-747, три Boeing-777, два Airbus A319, один Boeing 737 та сім Superjet 100 російського виробництва.

По п’ять літаків втратили авіакомпанії S7 та "Ямал", по два – "Ютейр" та "Аерофлот". Джерела видання підтвердили, що зменшення парку літаків S7 обумовлене проблемами з обслуговуванням лайнерів Airbus A320neo та A321neo: на них встановлені двигуни Pratt&Whitney нового покоління, які не ремонтують у Росії.

Читайте по темі: Міністри G7 вимагають, щоб Іран негайно припинив підтримувати РФ

Представник "Аерофлоту" заявив, що всього у компанії 171 літак, з них 96% перебувають у стані льотної придатності та виконують польоти, а інші "проходять різні форми технічного обслуговування".

Коментарі:

comments powered by Disqus