Пошук по сайту:

Навколо звільнення командира 80 бригади розгорівся скандал

Навколо звільнення командира 80 бригади розгорівся скандал
Навколо звільнення командира 80 бригади розгорівся скандал

80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ дізналася про потенційне зняття з посади комбрига - полковника Еміля Ішкулова і виступила проти такого рішення.

Про це йдеться у зверненні військовослужбовців 80-тої бригади.

Причиною звільнення назвали те, що Ішкулов виступив проти завдання, яке було неспівмірне з силами бригади.

"Нашу бригаду очолює професійний військовий, офіцер-десантник, полковник Ішкулов Еміль Шамільович, який пройшов всі командирські ланки – від командира розвідувального взводу до бойової бригади. Він знає, що таке вести людей за собою, в тому числі і в тил ворога. Знає, що таке ворожий полон, він нагороджений численними державними та відомчими нагородами, серед яких Народний Герой та орден Богдана Хмельницького трьох ступенів. Це командир, який детально планує всі операції. Адже для нього на першому місці – життя кожного з нас. Це професійний військовий, який розуміє сучасне поле бою та адекватно реагує на виклики російсько-української війни. Ми не розуміємо чому командири, які користуються беззаперечним авторитетом серед особового складу, які мають звитяжний бойовий шлях та досвід великої війни – не угодні для вищого керівництва ЗСУ, адже не бояться озвучувати проблемні питання та доповідати реальний стан справ, не займаються замилюванням очей та не кладуть бездумно людей на шляху до чергових погонів та орденів. Вимагаємо залишити на посаді командира 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади – полковника Ішкулова Еміля Шамільовича під керівництвом якого й надалі готові виконувати бойові завдання, звільняти українську землю від російської нечисті. Ми підтримуємо полковника Ішкулова", - зазначили військові.

Ішкулов очолює бригаду з кінця 2022 року. До цього служив у 25-ій та 81-ій.

Читайте по темі: Історія мелітополького священника, який побував у російських катівнях

 той же час, у командуванні Десантно-штурмових військ ЗСУ назвали інформацію про зняття Ішкулова такою, що містить "некоректні тлумачення" та "низку неточностей": "Рішенням військового керівництва, полковника Ішкулова буде призначено на вищу посаду", - зазначили у командуванні ДШВ.

Також було зауважено, що новий командир 80 бригади"є Народним Героєм України та повним лицарем орденів "Б.Хмельницького" всіх ступенів, тривалий час успішно вів бойові дії в складі саме цієї легендарної бригади".

Проте пізніше журналістка Віолетта Кіртока нагадала, що таким чином вже звільняли досвідчених командирів:"З таким формулюванням звільняли в грудні комбрига, який зараз має прийти в бригаду. Тобто його зараз понизять...".

Вона уточнила, що наразі в ЗСУ більшість комбригів, яких знімають, відправляють саме на посаду, де від них не чекають рішень і де вони не впливають на хід бойових дій.

"Замість Еміля призначають людину, яку вже знімали з бригади за те саме, що і Еміля зараз.. Чудовий бойовий офіцер, якого не вдалося тоді відстояти", - розповіла журналістка. Вона зазначила, що Еміль Ішкулов мав "свою думку", і попередила, що через його зняття "80-ки не стане".

"Комбрига зняли. Іншу людину зірвали з іншого напрямку - бойового порядного офіцера, а знятий комбриг підбурює бригаду, пересилаються гидкі повідомлення про наступника. Сам при цьому ліг в шпиталь. А нового командира ніяк не призначать. І сидить бойовий офіцер, чекаючи не ясно чого, вже два тижні", - розповіла про схожий приклад в іншій бригаді Віолетта Кіртока.

 eiqrtihzidzhab

Коментарі:

comments powered by Disqus