Пошук по сайту:

Через санкції російський завод «Арктик СПГ-2» скоротив виробництво до мінімуму

Через санкції російський завод «Арктик СПГ-2» скоротив виробництво до мінімуму
Через санкції російський завод «Арктик СПГ-2» скоротив виробництво до мінімуму

Найбільший російський виробник скрапленого природного газу ПАТ «Новатек» у червні скоротив переробку на своєму заводі «Арктик СПГ-2» до найнижчого рівня з лютого після того, як санкції США обмежили можливості експорту.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

За словами співрозмовника видання, завод минулого місяця переробив трохи понад 8 мільйонів кубометрів газу. Це майже половина від обсягу переробки в травні.

Експорт з першої черги «Арктик СПГ-2», річна виробнича потужність якої становить 6,6 млн тонн, спочатку був запланований на перший квартал цього року, але через санкції його відклали на невизначений термін.

Минулого тижня ПАТ «Новатек» відправило другу виробничу лінію на арктичний півострів Гидан, повідомляли російські ЗМІ. Ця лінія, яка повинна мати ту саму потужність, що й перша, прибуде на місце у середині серпня, хоча майбутнє обʼєкта залишається під питанням, пише Bloomberg.

Зазначається, що США та їхні союзники намагаються зменшити доходи Кремля від експорту енергоресурсів на тлі війни в Україні.

Читайте по темі: Іран підтвердив передачу Росії "балістики" для обстрілу України

Проєкт «Арктик СПГ-2» був ключовим у планах Москви потроїти виробництво надохолодженого палива до кінця десятиліття.

США вперше запровадили санкції проти заводу в листопаді минулого року. Відтоді введено обмеження на інші проєкти СПГ «Новатека», а також деякі танкери, призначені для експорту вантажів з «Арктик СПГ-2».

Санкції ЄС, які мають набути чинності наступного року, спрямовані на обмеження доступу до портів та можливостей перевалки російських вантажів СПГ. Є ознаки, що Росія тепер може накопичувати «тіньовий флот» для транспортування палива, незважаючи на санкції.

Коментарі:

comments powered by Disqus