Пошук по сайту:

Нардеп Віктор М’ялик вказав у декларації понад 300 об’єктів нерухомості, з яких майже 100 ділянок

Нардеп Віктор М’ялик вказав у декларації понад 300 об’єктів нерухомості, з яких майже 100 ділянок
Нардеп Віктор М’ялик вказав у декларації понад 300 об’єктів нерухомості, з яких майже 100 ділянок

Народний депутат з Рівненщини Віктор М’ялик оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік, в якій зазначив понад 300 об’єктів нерухомості.

Про це пише Стопкор.

Депутат, який працює в Управлінні справами апарату Верховної Ради України, має велику сім’ю: п’ятьох дітей і дружину Дарину М’ялик.

Згідно з декларацією, у власності депутат має:

  • 99 земельних ділянок,
  • 162 нежитлових приміщення,
  • 37 квартир,
  • 1 гараж,
  • 4 машиномісця,
  • 5 інших об’єктів нерухомості,
  • 3 дачі,
  • 2 будинки, один з яких вартістю 5 мільйонів 637 тисяч гривень, де прописані діти.

В автопарку родини М’яликів значаться кілька престижних автомобілів: Lexus – чоловіка, Mercedes-Benz і Porsche належать Дарині, а також BMW M4 і мотоцикл у їхнього сина Іллі. Молодший син Іван володіє ще двома мотоциклами.

Народний депутат Віктор М’ялик задекларував понад 300 об’єктів нерухомості, з яких майже 100 ділянок qhiddziukiqqzhab

Дарина М’ялик є власницею ТОВ "МД Плюс", яке спеціалізується на оренді та експлуатації нерухомого майна. У розділі доходів вказано 667 пунктів, що стосуються доходу від відчуження нерухомості.

Загалом за 2023 рік Віктор М’ялик заробив 1 мільйон 401 тисячу гривень. Він та його сім’я також мають значні грошові активи на банківських рахунках: близько 15 мільйонів гривень у Віктора, 20 мільйонів у його дружини, 5 мільйонів у сина Іллі, ще 780 тисяч доларів лежать на валютному рахунку Віктора.

За даними декларації 2022 року, Віктор М’ялик володів понад 500 об’єктами нерухомості, майже всі – у селі Софіївська Борщагівка у передмісті Києва. Серед них – понад 300 нежитлових приміщень, 96 земельних ділянок, 33 квартири, 54 паркомісця та 16 гаражів. Також було зазначено кілька будинків та інших споруд. Дружина народного депутата володіла квартирою, житловим будинком та близько 20 земельними ділянками.

Читайте по темі: Онлайн-казино і нерухомість: "мийник брудних грошей" Максим Кріппа купив віллу російського олігарха у Чехії

Хто такий Віктор М’ялик

Віктору М’ялику 44 роки. Він народився на Рівненщині. Є народним депутатом (входить до депутатської групи "За майбутнє") і бізнесменом.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 155 округу (Рівненська область) як безпартійний самовисуванець. Згодом приєднався до депутатської групи "За майбутнє". Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Як писав рух "Чесно", під час передвиборчої кампанії у діях М’ялика знаходили ознаки підкупу виборців.

У 2021 році М’ялику повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на суму понад 97 млн грн. За даними слідства, М’ялик розпочав будувати нерухомість у 2012 році ще до того, як офіційно почав підприємницьку діяльність. Після зведення житлових будинків він зареєстрував на себе більше ніж 1200 квартир, які продавав через довірену особу як особисте майно, таким чином сплачуючи податок у розмірі 5% замість 18%.

Згідно з декларацією М’ялика за 2019 рік, він володів понад 150 квартирами різної площі, десятками нежитлових приміщень, паркомісць та гаражів. У 2021 році Печерський суд Києва арештував майно М’ялика.

У 2023 році М’ялик включався на засідання з питань організації держвлади та місцевого самоврядування із салону перукарні.

Народний депутат Віктор М’ялик задекларував понад 300 об’єктів нерухомості, з яких майже 100 ділянок

У Верховній Раді депутат відомий своїми нестандартними ініціативами. У період війни він запропонував законопроєкт про святкування "Дня подяки Богові". Також він не підписав лист-звернення про заборону агентурної мережі РПЦ.

Читайте по темі:

Гетманцев: У Раді підготують окремий законопроєкт про оподаткування міжнародних посилок
Очільник волинської податкової Лисеюк приховує власні активи з декларації
Нардеп Куницький разом з колегою побив військового в минулому році та не отримав підозру
Одеську квартиру генерала РФ вартістю 1,5 млн доларів передали до АРМА
Народний депутат Копитін, який потрапив у ДТП, їздить на номерах прикриття з водієм із ГУР
Стали відомі деталі події з побиттям за участю депутата Куницького в Києві
Як студентка Московського державного університету купувала квартири для голови ДМС Києва та Київської області Вʼячеслава Гузя
Нардепа звинуватили у побитті, - поліція Києва
Ексдепутат ОПЗЖ Антипенко забув задекларувати понад 35 млн гривень прибутку
НАЗК перевірить інформацію про статки судді Олени Комлевої

Коментарі:

comments powered by Disqus