Пошук по сайту:

Суддя з Житомирщини Тарас Сташків оформив квартиру у Києві на матір-вчителя

Суддя з Житомирщини Тарас Сташків оформив квартиру у Києві на матір-вчителя
Суддя з Житомирщини Тарас Сташків оформив квартиру у Києві на матір-вчителя

Суддя з Житомирщини Тарас Сташків придбав квартиру в Києві на матір-вчителя за кошти, яких немає в його декларації.

Про це стало відомо з висновку ГРД.

Суддя працює у Новоград-Волинському міському суді. У 2017 році його мати придбала квартиру у Києві в 38,9 кв. м за 1,31 млн гривень (49,46 тис. доларів). Суддя пояснив, що частина коштів на цю покупку надійшла від його тестя, який позичив 30 тис. доларів у своєї співмешканки. Однак ГРД ставить під сумнів як наявність цієї позики, так і фінансову спроможність тестя повернути такі кошти, враховуючи його низькі офіційні доходи.

Згідно з даними анкети Судді, його матір, Сташків Н.М., є вчителем школи у Тернополі. Джерелом походження коштів на купівлю квартири стали:заощадження батька Сташківа Богдана Івановича із заробітної плати, а також його кошти, отримані від продажу належної йому на праві власності нерухомості: двох квартир по вул. С.Бандери у м. Бережани, Тернопільської області та кошти батька його першої дружини — Галайка Григорія Борисовича, які він отримав за договором позики у 30 тис. доларів, що підтверджується розпискою.

ГРД опрацювала розписку та визначила, що особа, яка надала у борг 30 тис. доларів США, а саме Коваль А.П., на час написання розписки була співмешканкою тестя судді у 2015 році. При цьому тесть є фігурантом справи за ч.2 ст.125 КК, де він бив свою співмешканку від чого вона втратила свідомість.

Читайте по темі: Онлайн-казино і нерухомість: "мийник брудних грошей" Максим Кріппа купив віллу російського олігарха у Чехії

ГРД має обґрунтовані сумніви стосовно фінансової спроможності Коваль надати позику у розмірі 30 тис. доларів. Згідно з публічним пошуком, особа Коваль А.П. не мала жодних корпоративних афіляцій (часток у бізнесі), а також не була фізичною особою-підприємцем. Лише в 2024 році жінка зареєструвалася як ФОП з основним видом діяльності «Надання інших допоміжних комерційних послуг, н.в.і.у.

ГРД ставить під сумнів фінансову спроможність Галайка забезпечити повернення таких коштів. Так, Галайко Г.Б. з  2011 року був ФОП з основним видом діяльності «Роздрібна торгівля». Згідно з даними про доходи колишнього тестя судді, особа отримувала мінімальні офіційні доходи 23 тис. гривень  протягом 2013-2018 років.

Також суддя Сташків занизив ціни автомобілів Nissan Juke (2017) та BMW 320XI (2015). У 2020 році суддя продав автомобіль Nissan Qashqai, у якому потрапив у ДТП, дорожче (274 тис. гривень), ніж купив BMW 320XI 2015 року (200 тис. гривень).

На думку ГРД, суддя свідомо занизив ціну купівлі  BMW та завищив ціну продажу Qashqai, який потрапив у ДТП, для того, щоб видатки співпадали з доходами.

Крім того, суддя  10% порушень за ст. 130 КУпАП (водіння у стані сп’яніння) суддя визнав малозначними, а 6% справ були передані на розгляд трудовому колективу, що, на думку ГРД, свідчить про уникнення правопорушниками відповідальності. Суддя також застосовував очевидно непропорційні покарання, зокрема, замість серйозних адміністративних стягнень, як-от позбавлення права керування, обмежувався лише усними зауваженнями у випадках, коли водії керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння або відмовлялися від медичного огляду.

Читайте по темі:

Судді зрадники в Криму ухвалюють вироки за статтями про шпигунство і державну зраду
У Києві зафіксовано падіння уламків безпілотників, - Кличко
НАБУ перевіряє "відрядження" на Сицилію судді Кузьмішиної, — ЗМІ
Елітні будівельні афери Андрія Вавриша: інвестори втратили сотні тисяч доларів через довгобуди "Саги Девелопмент"
Очільник волинської податкової Лисеюк приховує власні активи з декларації
Нардеп Куницький разом з колегою побив військового в минулому році та не отримав підозру
Одеську квартиру генерала РФ вартістю 1,5 млн доларів передали до АРМА
У Києві затримали проректора університету на хабарі у 2000 доларів
Освітяни Дарницької РДА замовили будівництво укриття в дитсадку за 133 млн з дорогою арматурою
Серед володарів "номерів прикриття" у Києві журналісти виявили луганського бізнесмена Дениса Шумакова

Коментарі:

comments powered by Disqus