Пошук по сайту:

Миколаївський прокурор Артем Петренко приватизував комунальну квартиру, але сам там не живе

Миколаївський прокурор Артем Петренко приватизував комунальну квартиру, але сам там не живе
Миколаївський прокурор Артем Петренко приватизував комунальну квартиру, але сам там не живе

Начальник одного з відділів Миколаївської обласної прокуратури Артем Петренко, батьки якого володіють маєтком у «Царському селі» та дорогими автівками, у 2023 році приватизував комунальну квартиру, отриману від міської ради. Водночас його дружина Тетяна від початку повномасштабної війни отримала більше 200 тисяч гривень соціальної та благодійної допомоги.

Про це пише Nikcenter.

Згідно з рішенням, оприлюдненим на сайті Миколаївської міської ради, дозвіл на виключення комунальної двокімнатної квартири з-поміж службових для родини прокурора надали 25 жовтня 2023 року. А вже через два місяці, 27 грудня, судячи з декларації, квартира перейшла у приватну власність сімʼї.

Власницею квартири стала дружина прокурора. До приватизації службове житло перебувало в користуванні родини лише два роки. Журналіст відвідав квартиру по вулиці Генерала Карпенка, у якій мав би проживати Артем Петренко з родиною. Однак застати там ані прокурора, ані членів його сімʼї не вдалося. Натомість ми зафіксували іншого чоловіка, який заходив до житла і підтвердив, що знайомий з Петренком. Проте відповісти на запитання, чи проживає у цій квартирі прокурор, чи сам чоловік її у нього винаймає, він не захотів.

Артем Петренко очолює у Миколаївській обласній прокуратурі відділ процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції. За два роки великої війни, згідно з декларацією, Петренко заробив майже 2,5 млн гривень.

Читайте по темі: Російська армія обстріляла автомобіль та мікроавтобус на Миколаївщині

Його дружина Тетяна за 2022 і 2023 роки не отримувала жодного доходу, крім соціальної та благодійної допомоги. Зокрема, торік Тетяна Петренко отримала 26 тисяч благодійної допомоги від Представництва Датської Ради у справах біженців та ще 80 тис. гривень – виплат від держави для внутрішньо переміщених осіб. Водночас подружжя Петренків зберігає готівкою 22 тис. доларів та 300 тис. гривень.

Згідно з декларацією, прокурор з червня 2023-го користується автомобілем BMW X5 (2015), який оформлено на його батька Олександра. Тетяні Петренко належить ще одне авто Mazda CX5 2018 року, а сам Артем Петренко володіє лише мотоциклом Yamaha (2010).

Офіційно Артем Петренко не має власного житла, але, згідно з декларацією, має право користуватися  «скромним» житловим будинком на 300 квадратів. Маєток розташований у елітному «Царському селі» та належить матері правоохоронця Оксані Петренко. А геолокація «Маяк, Царське село» регулярно зʼявлялася і в соцмережах дружини прокурора Тетяни.

Читайте по темі:

Як студентка Московського державного університету купувала квартири для голови ДМС Києва та Київської області Вʼячеслава Гузя
Ексдепутат ОПЗЖ Антипенко забув задекларувати понад 35 млн гривень прибутку
НАЗК перевірить інформацію про статки судді Олени Комлевої
У Києві слідчий поліції не зміг довести джерела походження 200 тисяч доларів
Працівниця Львівської облради записала на батька придбаний Porsche Cayenne
НАЗК виявило у львівських братів-депутатів Доскічів незадеклароване майно
У керівника КП "Обрій" Гаєвого виявили незадеклароване авто за 37 тисяч доларів
Творців контенту на OnlyFans в Україні хочуть зобов’язати платити податки
НАЗК знайшло у Денісової незадекларовані статки на майже 10 млн гривень
СБУ затримала ексзаступницю голови Волинської ОВА Мирославу Якимчук за переправлення ухилянтів

Коментарі:

comments powered by Disqus