Пошук по сайту:

Фото європейських інфлюенсерів використовували для просування протрампівської пропаганди в Х, - CNN

Фото європейських інфлюенсерів використовували для просування протрампівської пропаганди в Х, - CNN
Фото європейських інфлюенсерів використовували для просування протрампівської пропаганди в Х, - CNN

У соцмережі X діє низка фейкових акаунтів, які видають себе за молодих американок і публікують протрампівський контент. Однак фото цих «американок» крадені у справжніх інфлюенсерок з Європи або створені штучним інтелектом.

Про це йдеться в розслідуванні CNN та Центру інформаційно стійкості (CIR).

Журналісти виявили 56 профілів в X, які мають тисячі підписників і, ймовірно, є частиною скоординованої кампанії з просування протрампівського контенту.

Аналіз цих акаунтів свідчить про шаблонну неавтентичну поведінку: вони використовують викрадені фотографії, які редагують, щоб додати гасла кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа і MAGA на предмети одягу, використовують ті самі хештеги та подібні пости, які часто містять помилки в англійській мові (потенційна ознака іноземного втручання).

 eidqiukixzhab

Читайте по темі: Нові моделі штучного інтелекту OpenAI несуть ризик створення біологічної зброї - FT

Їхні дописи вихваляють Трампа та його кандидата у віцепрезиденти Дж. Д. Венса та намагаються дискредитувати членів Демократичної партії. Вони публікують повідомлення про розбіжності в політиці США, намагаючись використати існуючу напруженість, коментуючи такі теми, як права ЛГБТК+ та надсилання допомоги Україні. У деяких випадках вони поширюють неправду та теорії змови, зокрема навколо COVID-19.

Багато облікових записів у мережі з’явилися у 2024 році, а деякі — лише цього місяця. Принаймні 15 облікових записів мають синю галочку.

CNN ідентифікував 17 справжніх жінок, чиї фото вкрали і використали на фейкових акаунтах. Деякі з них розповіли, що їхні фото не вперше вже використовують фейкові акаунти, а боротьба з цим зазвичай невдала — платформи заявляють, що не мають достатньо доказів для підтвердження фейковості.

Канал звернувся до X щодо цих облікових записів, але не отримав відповіді. Однак за останні 24 години перед публікацією X видалив більшість облікових записів.

Коментарі:

comments powered by Disqus