Пошук по сайту:

В Україні запустили виробництво німецьких дронів Vector

В Україні запустили виробництво німецьких дронів Vector
В Україні запустили виробництво німецьких дронів Vector

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems запустив завод з виробництва безпілотних комплексів Vector в Україні.

Про це виданню "Мілітарний" розповіли представники українського підрозділу компанії, передає "Європейська правда".

Завод розпочав роботу навесні 2024 року і вже постачає розвідувальні дрони для українських Сил оборони. 

Наразі дрони збирають із компонентів, що прибувають з Німеччини, але компанія поступово локалізує виробництво, виготовляючи крила й антени в Україні.

Завод також працює над вдосконаленням технологій навігації для безпілотників. Замість використання супутникової мережі, яка вразлива в умовах війни, компанія розробляє систему оптичної навігації на основі штучного інтелекту. Ця система дозволить дронам здійснювати навігацію та розпізнавання об’єктів навіть в умовах поганої видимості.

Читайте по темі: Зеленський підписав закон про створення Сили безпілотних систем в структурі ЗСУ

Завод в Україні оснащує дрони оптичними модулями ізраїльського виробництва, які дозволяють спостерігати за об’єктами вдень і вночі.

З 2022 року ці дрони постачаються Силам оборони завдяки фінансуванню від уряду Німеччини. 

Очікується, що до кінця 2024 року завод поставить ще 500 таких безпілотників.

Окрім того, Quantum-Systems уже відкрила в Україні Центр обслуговування та логістики, а також Центр досліджень і розробок.

Як відомо, розробка Vector розпочалася у 2018 році, а сам дрон був випущений на ринок у 2020 році. Створювалися вони для промислового використання, але військові взяли їх на озброєння для ведення спостереження та розвідки.

Елемент безпілотника Vector в якому розміщена українська CRPA-антена (Фото:  qhiqqhiqekithhab

Цей апарат створений за принципом "2 в 1" з вертикальним злетом, Vector забезпечує характеристики польоту та спостереження, що перевершують характеристики багатьох інших сучасних дронів. Він здатний працювати в найскладніших умовах у поєднанні з надзвичайно низьким рівнем шуму.

Дрон оснащений оптичними та інфрачервоними сенсорами та здатний працювати цілодобово, передаючи інформацію в режимі реального часу. Він спроможний ідентифікувати об’єкти та передавати дані оператору у зашифрованому вигляді дальністю до 15 км, а при використанні додаткової станції – до 25 км.

Оптичний модуль безпілотника Vector від NextVision (Фото:

Коментарі:

comments powered by Disqus