Пошук по сайту:

Samsung хоче купити бізнес Nokia у сфері мобільного зв’язку

Samsung хоче купити бізнес Nokia у сфері мобільного зв’язку
Samsung хоче купити бізнес Nokia у сфері мобільного зв’язку

Компанія Samsung хоче придбати інфраструктурний бізнес фінської Nokia у сфері мобільного зв’язку. Так, Nokia та Samsung ведуть перемовини про продаж бізнес-групи мобільних мереж.

Про це пише Bloomberg.

За словами джерел видання, фінська компанія обговорювала з консультантами потенційні варіанти для свого бізнесу мобільних мереж, якому роками було важко конкурувати з більшими конкурентами, такими як Huawei Technologies Co.

Nokia розглядала низку різних сценаріїв, від продажу частини або всього підрозділу до його виділення або об’єднання з конкурентом.

Втім, обговорення досі перебувають на ранній стадії, і немає впевненості, що Nokia вирішить продовжити будь-яку операцію. Весь підрозділ може бути оцінений приблизно в $10 млрд.

Читайте по темі: Китай наклав рекордний штраф на одну з аудиторських компаній за шахрайство

Samsung висловила зацікавленість у придбанні деяких активів Nokia, оскільки вона прагне розширити мережу радіодоступу, яка з’єднує мобільні телефони з телекомунікаційною інфраструктурою.

Підрозділ мобільних мереж Nokia поставляє базові станції, радіотехнології та сервери бездротовим операторам по всьому світу. Відповідно до даних, зібраних Bloomberg, на нього припало близько 44% загального доходу Nokia минулого року, що зробило його найбільшим сегментом компанії. Але бізнес страждає, оскільки телефонні компанії, особливо в Європі, відкладають дорогі оновлення мережі.

Nokia, колись провідний у світі постачальник мобільних телефонів, зрештою продала цей бізнес після втрати частки ринку Apple Inc. і Samsung.

Відтоді компанія зосередилася на виробництві обладнання для комунікаційних мереж, у тому числі обладнання, яке передає сигнали для мобільних пристроїв.

Читайте по темі:

"Людина-фейк" Максим Кріппа: прихована правда про підпільні казино, порнобізнес і зв’язки з любителем "руського миру" Малофєєвим
Ухилення від податків серед британського малого бізнесу зросло до 81%: нові шахрайські схеми
Концерн Volkswagen може вперше в історії закрити заводи в Німеччині
Фінансовий успіх Telegram під загрозою через справу проти Дурова – FT
Корпорація Intel розглядає можливість поділу бізнесу, щоб скоротити збитки – Bloomberg
НБУ ввів додаткові обмеження на розрахунки в гривні
Заводам РФ загрожує банкрутство через санкції ЄС та заборону Китаю постачати критично важливу сировину
Понад 40 тисяч компаній з російською участю виявлено в Євросоюзі
Мажору-ухилянту Слобоженку оголосили підозру в ухиленні від сплати податків на понад 200 млн гривень
Кількість працівників у 50 найбільших українських ІТ-компаніях продовжує падати

Коментарі:

comments powered by Disqus