Пошук по сайту:

НБУ заборонив обіг "зіпсованої" готівки

НБУ заборонив обіг "зіпсованої" готівки
НБУ заборонив обіг "зіпсованої" готівки

Послуга "готівка на касі" зазнала змін. В НБУ наклали обмеження на обіг готівкових коштів, якщо вони мають нетоварний вигляд.

Про це йдеться в оновленому порядку ведення касових операцій у національній валюті, який оприлюднили нещодавно. Документ вступив у дію 29 серпня.

Відтак, об’єкт господарювання в межах послуги зобов’язаний видавати клієнту лише придатні до обігу готівкові кошти. Інакше покупець може відмовитися від "зіпсованих" купюр та монет.

Послуга "готівка на касі", яка дозволяє знімати готівку з банківських карток на касах торгових точок, зазнала змін з 1 вересня. Паперові та металеві кошти не повинні викликати сумніву у своїй справжності, а пошкоджені мають вилучати й передавати у банківські установи разом з виторгом.

Що передбачає послуга "готівка на касі"? Це можливість знімати з картки гроші на касах магазинів чи інших торговельних об’єктах. мінімальна сума, яку таким чином може отримати клієнт, складає 500 гривень. Щодо максимальної, її встановлює об’єкт господарювання. Якщо необхідної суми в закладі немає, клієнту можуть відмовити у такій послузі.

Читайте по темі: Верховна Рада представила ще один варіант закону

Для того, щоб скористатися можливістю перевести в готівку кошти з карти, потрібно придбати будь-який товар, а на касі повідомити про потребу зняти певну суму коштів додатково.

Окрім цього, оновлені правила дозволяють об’єктам господарювання користуватися готівкою, отриманою з платіжних рахунків, які відкрили у небанківських установах з надання платіжних послуг. Для адаптації до змін НБУ визначили період у пів року з дня набрання чинності нових правил.

Коментарі:

comments powered by Disqus