Пошук по сайту:

Прикордонники замовили системи моніторингу кордону за позичені у Польщі 6,2 млн євро

Прикордонники замовили системи моніторингу кордону за позичені у Польщі 6,2 млн євро
Прикордонники замовили системи моніторингу кордону за позичені у Польщі 6,2 млн євро

Військова частина 2144 (м. Львів) Держприкордонслужби 26 серпня за результатами тендеру замовила компанії «Grupa City Security Sp. z o.o.» (Польща) засоби моніторингу державного кордону вартістю 6,21 млн євро без ПДВ.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені 2025 року виробник має поставити у Львів 73 системи охоронної сигналізації швидкого розгортання «Shield» («Щит») по 85 135 євро без ПДВ. Вони призначені для виявлення і розпізнавання рухомих об’єктів на місцевості протяжністю не менше 3,5 км вдень і вночі: людей, транспорту й об’єктів, що низько летять. Кожна система включає:

  • стаціонарний приймально-передавальний пристрій у комплекті;

  • 3 мобільні пристрої керування у комплекті;

  • 33 комбіновані сейсмічні датчики;

  • 3 ретранслятори;

  • комбінований фотопристрій;

  • пасивний інфрачервоний датчик;

  • аксесуари;

  • 2 коробки для транспортування;

  • рюкзак;

  • 3 посібники з експлуатації.

Також компанія повинна провести в Україні навчання для трьох представників замовника.

Договір передбачає аванс 40% та оплату решти 60% протягом двох місяців після поставки.

Тендер провели з третьої спроби. У червні та липні замовник відмінив два тендери після того, як відхилив нинішнього постачальника через різноманітні недоліки в документах.

Закупівля фінансується коштом кредиту від Польщі на умовах пов’язаної допомоги, тому в тендері могли брати участь лише польські компанії. Вони мали працювати в Польщі три роки, підтвердити досвід реалізації проектів у визначеному секторі рекомендаційними листами, фінансову спроможність та сплату податків і зборів у Польщі. Не менше 60% вартості договору мало припадати на товари, роботи і послуги польського походження.

 tdiqriqtqirthab

Читайте по темі: Німеччина запроваджує тимчасовий контроль на всіх 9 кордонах

Компанія отримала замовлення без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в них потенційні учасники повинні були принести аналогічний за предметом закупівлі договір і документи, що підтверджують його повне виконання.

Зареєстрована в 2014 році «Grupa City Security 7 Sp. z o.o.» пише, що надає консалтингові послуги у сфері безпеки, виробляє системи охорони периметра для приватного сектору, а також для постачальників послуг безпеки. Її директором є Марек Новіцький, а єдиним власником – створена в 2018 році польська компанія «Integra B.R.O.P. Sp. z o.o.» на чолі з тим же Новіцьким. За даними «rejestr.io», 91% акцій останньої володіє Марта Доманська.

У червні «Главком» писав, що НАБУ звернулася із запитом до ДПСУ та вимагає надати усі документи, що пов’язані з реалізацією контракту від 23 вересня 2022 року на 857 тис євро. За даними видання, йдеться про договір з «Integra B.R.O.P.Sp. z.o.o» про постачання в Україну десяти сигналізаційних комплексів охорони кордону «Щит», що так і не були встановлені.

«Нашим грошам» не вдалось знайти згаданий у публікації договір у «Прозорро». Якщо розділити його вартість на кількість комплексів, виходить ціна 85 700 євро за комплекс.

Анна Сорока, «Наші гроші»

Коментарі:

comments powered by Disqus