Пошук по сайту:

Туреччина подала заявку на приєднання до БРІКС — Bloomberg

Туреччина подала заявку на приєднання до БРІКС — Bloomberg
Туреччина подала заявку на приєднання до БРІКС — Bloomberg

Кілька місяців тому Туреччина подала заявку на приєднання до БРІКС через безрезультатну спробу приєднатися до Європейського Союзу (ЄС) та через розбіжності з членами НАТО щодо підтримки зв’язків з Росією.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на джерела, які обізнані з ситуацією.

Зазначається, що Туреччина офіційно попросила приєднатися до групи країн БРІКС, оскільки вона прагне зміцнити свій глобальний вплив і намагається побудувати альянси за межами Заходу.

За словами джерел видання, які говорили на умовах анонімності, Адміністрація президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана вважає, що геополітичний центр тяжіння залежить від розвинутих економік. Тому країна прагне розвивати зв’язки з усіма країнами світу, водночас виконуючи свої зобов’язання як ключового члена Північноатлантичного альянсу (НАТО).

За словами джерел, Туреччина подала заявку на приєднання до БРІКС кілька місяців тому, бо розчарована через відсутність прогресу в її багаторічній спробі приєднатися до Євросоюзу. Заявка також є частково результатом розбіжностей з іншими членами НАТО після того, як Туреччина підтримувала тісні зв’язки з Росією після її вторгнення в Україну в 2022 році.

Читайте по темі: Онлайн-казино і нерухомість: "мийник брудних грошей" Максим Кріппа купив віллу російського олігарха у Чехії

Міністерство закордонних справ і президент Туреччини відмовилися від коментарів.

Коментарі:

comments powered by Disqus