Пошук по сайту:

У Венесуелі суд видав ордер на арешт лідера опозиції Гонсалеса

У Венесуелі суд видав ордер на арешт лідера опозиції Гонсалеса
У Венесуелі суд видав ордер на арешт лідера опозиції Гонсалеса

У Венесуелі суд видав ордер на арешт колишнього кандидата у президенти від опозиції Едмунда Гонсалеса. Політика мають намір заарештувати по запиту влади.

Гонсалеса звинувачують у різних злочинах, включаючи змову, фальсифікацію документів та узурпацію влади. Про це повідомляє AP News.

Ордер на арешт Гонсалеса є черговим посиленням репресій проти опозиції за місяць після того, як посадовці на виборах оголосили, що президент Ніколас Мадуро виграв третій шестирічний термін. Влада запросила ордер після того, як Гонсалес тричі не з’явився, щоб відповісти на запитання прокурорів.

Лояльні до правлячої партії виборчі органи оголосили Мадуро переможцем через кілька годин після закриття виборчих дільниць, але вони не опублікували результатів із розбивкою за протоколами для голосування, як це робилося на попередніх президентських виборах. Національна виборча рада заявила, що не може опублікувати докладну інформацію, оскільки її вебсайт нібито було зламано.

За законом, кожна партія, яка бере участь у виборах, має право на отримання аркуша підрахунку голосів з кожної машини. Прихильники уряду намагалися перешкодити представникам опозиції отримати копії найважливіших документів, але їм вдалося отримати понад 80% документів.

Читайте по темі: Судді зрадники в Криму ухвалюють вироки за статтями про шпигунство і державну зраду

Після цього Гонсалес оголосив, що згідно з протоколами підрахунку голосів, Мадуро з великим відривом програв вибори і опублікував ці записи в інтернеті. Після громадського резонансу Мадуро попросив Верховний суд країни провести аудит оприлюдненої інформації, що викликало негайну критику з боку іноземних спостерігачів, які заявили, що суд надто близький до уряду, щоб провести незалежну перевірку.

Через деякий час суд ухвалив, що опубліковані опозицією результати підрахунку голосів були хибними, і підтвердив перемогу Мадуро. При цьому, соціалістична партія Мадуро відмовилася публікувати копії підрахунків голосів.

Гонсалеса, який представляв опозиційну коаліцію "Єдина платформа", викликали до прокуратури. Він поставив під сумнів дії прокурорів через відсутність гарантій належної правової процедури та звинуватив генерального прокурора Тарека Вільяма Сааба, давнього союзника Мадуро у тому, що він є "політичним обвинувачем". Також Гонсалес відхилив повістки на допит, заявивши, серед іншого, що в них не було зазначено умов, за яких він мав з’явитися.

Представники опозиції заявили, що ордер на арешт, виданий режимом, щоб загрожувати Гонсалесу, перетинає нову межу, яка лише зміцнює рішучість опозиційного руху.

Коментарі:

comments powered by Disqus