Пошук по сайту:

У Монголії відповіли чому не заарештували Путіна за ордером МКС

У Монголії відповіли чому не заарештували Путіна за ордером МКС
У Монголії відповіли чому не заарештували Путіна за ордером МКС

У Монголії визнали, що країна не може приймати рішень, які не сподобаються Росії. Зокрема ця країна критично залежить від російських енергоносіїв. Тому заарештувати російського диктатора Володимира Путіна за ордером, виданим Міжнародним кримінальним судом, Монголія не наважиться.

Про це 3 вересня пише Politico. Видання характеризує реакцію Монголії на претензії світової спільноти за ігнорування своїх зобов’язань як члена МКС як "жаль без жалю". Сором’язливий меседж уряду Монголії звучить як "вибачте, але у нас трошки пов’язані руки".

У заяві для Politico у вівторок неназваний представник уряду Монголії визнав, що країна перебуває у положенні енергетичної залежності. це ускладнює надягання наручників на Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду (МКС) за воєнні злочини в Україні.

"Монголія імпортує 95% своїх нафтопродуктів та понад 20% електроенергії з наших найближчих сусідів. Ці поставки мають вирішальне значення для забезпечення нашого існування та існування нашого народу", - сказав представник.

Він підкреслив, що Монголія завжди дотримувалася політики нейтралітету у всіх своїх дипломатичних відносинах. Про це свідчать також і офіційні заяви країни на сьогодні, зазначив представник.

Politico акцентує, що Монголія, величезна країна з маленьким населенням 3,3 мільйона людей, знаходиться у незручному географічному місці. Вона не має виходу до моря та затиснута між наддержавами Росією та Китаєм.

"Вона балансує на дипломатичному канаті, щоб не відштовхнути жодного зі своїх сусідів, з якими має великі історичні та економічні зв’язки. Повномасштабне вторгнення Росії в Україну не змінило цього розрахунку для уряду в Улан-Баторі, столиці Монголії", - підсумовує Politico.

Читайте по темі: Міністри G7 вимагають, щоб Іран негайно припинив підтримувати РФ

Коментарі:

comments powered by Disqus