Пошук по сайту:

ЗМІ: СБУ не перевіряла перед призначенням начштабу Сил безпілотних систем Романа Гладкого

ЗМІ: СБУ не перевіряла перед призначенням начштабу Сил безпілотних систем Романа Гладкого
ЗМІ: СБУ не перевіряла перед призначенням начштабу Сил безпілотних систем Романа Гладкого

СБУ не перевіряла очільника штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ Романа Гладкого перед його призначенням. Згідно з законом, його призначає міністр оборони за поданням головнокомандувача ЗСУ.

Про це повідомляє hromadske.

“Ця процедура не передбачає обовʼязкових додаткових перевірок чи погоджень зі Службою безпеки і є внутрішнім кадровим рішенням керівництва Збройних сил України”, — зазначили у Службі.

Отже, СБУ не отримувала запитів і не здійснювала перевірки Гладкого перед його призначенням на посаду, повідомили в спецслужбі.

Капітан першого рангу Роман Гладкий, призначений начальником штабу Командування Сил безпілотних систем, має необхідний досвід і освіту. Однак самі Сили безпілотних систем ще знаходяться на стадії формування.

Читайте по темі: З’явилося страшне відео ударів РФ по шахті на Донеччині біля Вугледару

За даними Збройних Сил, Гладкий проходив спеціалізоване навчання в Канаді, а з початком повномасштабного вторгнення Росії “виконував завдання на різних напрямках”.

“За наявною інформацією, упродовж 2018–2019 років капітан 1 рангу Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України, має допуск до роботи з відомостями з найвищим ступенем секретності”, — йдеться в заяві.

Журналісти LIGA.net уточнили в пресслужби СБУ, чи перевіряли Гладкого в цих роках, — там відповіли, що поки не можуть надати інших подробиць.

Раніше Гладкого критикували за буцімто наявність у його дружини російського паспорта та участь його доньки в змаганнях під прапором РФ.

Коментарі:

comments powered by Disqus