Пошук по сайту:

Сферу торгівлі у Києві "віддають" людям кума Кличка Артура Палатного – ЗМІ

Сферу торгівлі у Києві "віддають" людям кума Кличка Артура Палатного – ЗМІ
Сферу торгівлі у Києві "віддають" людям кума Кличка Артура Палатного – ЗМІ

Вже завтра, 1 грудня 2020 року, на посаду директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міськдержадміністрації (КМДА) можуть призначити Володимира Костікова (на фото праворуч), а посаду керівника КП “Міський магазин” найближчим часом може обійняти в.о. директора КП "Київська спадщина" Аман Моламов (на фото зліва).

Ці кадрові пертурбації свідчать про переділ сфер впливу у сфері торгівлі. Костікова та Моламова пов’язують із впливовим бізнесменом та кумом столичного мера Віталія Кличка – Артуром Палатним.

Завтра, 1 грудня 2020 року, новим директором Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА може бути призначений перший заступник керівника цієї структури Володимир Костіков. 

Він – новачок на держслужбі: на посаду заступника директора Костіков було призначено лише 1 вересня 2020 року і раніше у держструктурах не працював. Точної інформації про те, чи стане Костіков повноцінним директором, чи почне керувати департаментом із приставкою “в.о.”, поки що немає. 

Нагадаємо, з 5 березня 2020 року департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА тимчасово очолює заступник директора цієї структури Валентина Попович. Раніше, з 8 лютого 2019 року по 4 березня 2020 року, цією структурою керував Вадим Фіоктістов , який, за офіційною версією, звільнився за власним бажанням.

Читайте по темі: У Києві зафіксовано падіння уламків безпілотників, - Кличко

Крім того, за інформацією джерела, кадрові пертурбації очікують і підпорядковані цьому департаменту КП - "Київська спадщина" та "Міський магазин". 

Так, вже 1 грудня 2020 року на посаду заступника керівника КП “Міський магазин” може бути призначений Аман Моламов. Згодом ця людина збирається отримати крісло директора "Міського магазину" - з приставкою "в.о.".  

Аман Моламов з 5 червня 2020 року керує КП “Київська спадщина” як в.о. директора. За наявною інформацією, комбінація з його переходом на нову посаду потрібна для того, щоб обійти процедуру призначення директора КП “Міський магазин” через конкурс. 

Нагадаємо, з 18 травня 2018 року КП “Міський магазин” очолює Андрій Андрущенко. Він же з 17 серпня 2016 року керував цим підприємством як “в.о. директора. 

Напередодні нового призначення Аман Моламов вихвалявся перед своїми товаришами зв’язками у спецслужбах. Такі зв’язки, мовляв, допомагають йому в просуванні кар’єрними сходами.

“Він розповідав усім про свій “дах” у СБУ. Мовляв, завдяки йому на Андрущенка порушили кримінальні справи. Моламов говорив, що якщо Андрущенко погодиться піти добровільно, на ці справи заплющать очі”, – повідомило джерело.

Ряд джерел підтверджують інтерес правоохоронних органів до керівництва КП “Міський магазин”. Однак у відкритому доступі поки немає документального підтвердження проведення будь-яких слідчих дій, а також інформації про те, які можливі порушення зацікавили “силовиків”. 

Представники малого бізнесу, які співпрацюють з КП "Міський магазин", вже знають про зміну керівництва цього підприємства. Як повідомило вищезгадане джерело, багато підприємців незадоволені роботою Андрія Андрущенка, але вважають, що Аман Моламов – не та людина, яка може змінити роботу даного КП на краще. Усьому причина не найкраща репутація Моламова на його попередніх місцях роботи. Зокрема – у КП “Житній ринок”, яке він очолював з 12 вересня 2016 року по 20 травня 2018 року як в.о. гендиректора.

За словами співрозмовника видання, кадрові пертурбації у пов’язаних із торгівлею структурах тільки починаються і можуть свідчити про переділ сфер впливу у столиці. За інформацією джерела, Володимира Костікова та Амана Моламова у чиновницьких колах називають креатурами Артура Палатного – бізнесмена, нардепа кількох скликань та кума столичного мера Віталія Кличка. 

Ще у 2015 році “Наші гроші” вказували , що Володимир Костіков – бізнес-партнер Артура Палатного. Також Костіков був помічником Палатного у двох скликаннях Верховної Ради. На парламентських виборах у 2019 році Костіков безуспішно балотувався у нардепи від політичної партії Віталія Кличка “УДАР” у виборчому окрузі №90 (Біла Церква): 0,1% голосів, 23 місце з 24 кандидатів.

Читайте по темі: ДБР оголосило ексголові КМДА підозру в ухиленні від сплати податків

Аман Моламов також не чужа для “УДАРу” людина. На місцевих виборах восени 2020 року він балотувався на посаду міського голови Вишгорода від цієї політичної сили, проте набрав лише 0,89% голосів (12 місце із 14 кандидатів).

kyivvlada.com.ua

Коментарі:

comments powered by Disqus