Пошук по сайту:

Британські інженери допоможуть побудувати підводний човен Orca для польського ВМФ

Британські інженери допоможуть побудувати підводний човен Orca для польського ВМФ
Британські інженери допоможуть побудувати підводний човен Orca для польського ВМФ

Британські інженери співпрацюють з консорціумом PGZ-Miecznik для реалізації програми щодо фрегатів Miecznik. В її основі — проєкт Babcock Arrowhead 140.

Британська компанія Babcock, що спеціалізується у військово-морській інженерії, має намір підтримати ініціативу Польщі з будівництва підводного човна Orka за допомогою передових військово-морських рішень. Згідно з інформацією, опублікованою у вересні 2024 року, компанія готова брати участь у польській програмі Orka, що передбачає будівництво підводних човнів. Про це пише Army Recognition.

Babcock понад півстоліття вважається передовим гравцем у тому, що стосується проєктування, виробництва та інтеграції систем управління і запуску підводної зброї. Серед клієнтів компанії — флот Великої Британії, Австралії, Канади, Іспанії та Південної Кореї.

Наразі британські інженери співпрацюють з консорціумом PGZ-Miecznik для реалізації програми щодо фрегатів Miecznik. В її основі — проєкт Babcock Arrowhead 140. Ця співпраця надала Babcock цінну інформацію про потреби та стратегічні пріоритети національної оборони Польщі.

Програма будівництва підводних човнів Orca

Цей проєкт стартував у 2014 році. У травні 2023-го до нього внесли певні зміни, оскільки з’явилися нові вимоги, які також враховувалися в будівництві шведської A26 класу Blekinge, німецької Type 212CD і французької Scorpene SSK.

Читайте по темі: Політика США щодо ударів углиб Росії поки залишається без змін - Держдеп

Зараз у Польщі є підводний човен 80-х років SSK класу "Кліо", збройні сили країни намагаються модернізувати свої підводні можливості на тлі переозброєння Європи через війну в Україні.

Підводний човен класу Кліо eiqrtiqtkikehab

Коментарі:

comments powered by Disqus