Пошук по сайту:

Проти соцмережі Х можуть висунути колективний позов за дискримінацію

Проти соцмережі Х можуть висунути колективний позов за дискримінацію
Проти соцмережі Х можуть висунути колективний позов за дискримінацію

Федеральний суд у Сан-Франциско постановив, що приблизно півтори сотні працівників медіа-платформи X, які були звільнені після приходу Ілона Маска, можуть подати позов про дискримінацію за віком.

Про це повідомляє в середу Reuters.

«Окружна суддя США Сьюзан Іллстон у рішенні, оприлюдненому напередодні ввечері, вказала, що справа стосується загального запиту щодо впливу масового звільнення в компанії в 2022 році (коли тоді ще Twitter був придбаний Ілоном Маском – ред.) на працівників віком старше 50 років», - зазначається у повідомленні.

Позивачем у справі, яка згодом отримала назву Х, виступив експрацівник відділу комунікацій компанії Twitter Джон Земан. У своєму позові він зазначив, що керівництво X звільнило 60% співробітників, яким було 50 років і старше, і майже три чверті тих, кому більше 60 років.

Суддя вказала на допущення дискримінації співробітників за віковою ознакою під час масового звільнення 4 листопада 2022 року. 

Таким чином, рішення судді в Сан-Франциско дозволяє адвокатам Земана долучити до його позову інших позивачів старшої вікової категорії, звільнених з компанії Маска. Це може загрожувати компанії виплатою багатомільйонних компенсацій за судовим рішенням.

Читайте по темі: Підозрюваному у замаху на Трампа висунули обвинувачення

Позов Земана став одним із близько десятка інших, висунутих компанії X у зв’язку з рішенням Маска звільнити більше половини працівників у 2022 році.

Коментарі:

comments powered by Disqus