Пошук по сайту:

ВООЗ фіксує суттєве зростання кількості хворих на холеру

ВООЗ фіксує суттєве зростання кількості хворих на холеру
ВООЗ фіксує суттєве зростання кількості хворих на холеру

Холера продовжує стрімко поширюватися світом. Станом на 22 серпня у різних регіонах зафіксовано понад 342 тисячі хворих і 2 400 смертей.

Про це свідчать останні дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Минулоріч кількість смертей від холери зросла на 71% у порівнянні з 2022 роком – тоді загинули понад 4 тисячі людей.

Зазначається, що захворювання, якому легко запобігти та яке нескладно вилікувати, все ж забирає життя, особливо в країнах, де немає доступу до чистої води та базових санітарних умов.

Основні епіцентри холери зараз в Африці. Наприклад, у Демократичній Республіці Конго та Сомалі кількість хворих збільшилася на 125%.

Читайте по темі: США пропонують надати постійні місця в Радбезі ООН країнам Африки

Крім того, спалахи зафіксовані в Афганістані, Малаві, Ефіопії та Гаїті. Ситуація особливо складна там, де через війну або природні катастрофи люди змушені жити в поганих умовах без належного доступу до медицини.

Холера – це гостра діарейна інфекція. Найчастіше вона виникає через вживання заражених продуктів та води, тому ключем для подолання проблеми є доступ до чистої води та поліпшення санітарних умов.

Вакцини проти холери є, але їх не вистачає, тому ВООЗ змушена використовувати одну дозу замість двох, щоб захистити більше людей. Минулого року у різні регіони світу було доставлено рекордні 35 мільйонів доз, але цього все одно недостатньо.

Зазначається, що ВООЗ продовжує роботу з країнами, допомагає їм налагоджувати систему охорони здоров’я, поставляє ліки та вакцини, проте для ефективної боротьби з хворобою організація потребує додаткових 50 мільйонів доларів у 2024 році.

Коментарі:

comments powered by Disqus