Пошук по сайту:

ЄС закупить у Франції озброєння для України на 300 млн євро заморожених російських активів

ЄС закупить у Франції озброєння для України на 300 млн євро заморожених російських активів
ЄС закупить у Франції озброєння для України на 300 млн євро заморожених російських активів

Європейський союз у 2024 році планує закупити у Франції озброєння для України. На закупівлю планують витратити 300 млн євро [понад 13 млрд грн] заморожених російських активів.

Про це у п’ятницю, 6 вересня, повідомили у міністерстві оборони Франції.

«Європейська Комісія домовилася з Генеральним директоратом з питань озброєнь про те, що вона використовуватиме ці кошти для швидкого придбання у французької промисловості пріоритетного обладнання для України боєприпасів, артилерійського та протиповітряного обладнання у французької промисловості на загальну суму 300 млн до кінця 2024 року», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зауважили, що це допоможе наростити французьку промисловість для підтримки України. Зазначається, що загалом країни-члени Євросоюзу планують закупити для України озброєння на суму 1,4 млрд євро з надходжень від російських активів.

До слова, 20 серпня міністерка оборони Чехії Яна Чернохова повідомила, що частину заморожених російських активів у Євросоюзі спрямують на закупівлю країною боєприпасів для української армії. За словами міністерки, за гроші від російських активів Чехія зможе придбати для України «сотні тисяч великокаліберних боєприпасів».

Читайте по темі: Німеччина запроваджує тимчасовий контроль на всіх 9 кордонах

Нагадаємо, що 21 травня Рада ЄС погодилася використати доходи від заморожених активів Центробанку Росії для допомоги Україні. Перший транш у розмірі 1,4-1,5 млрд євро від заморожених активів Росії Україна мала отримати на початку серпня. Їх планували витратити на закупівлю боєприпасів та ППО.

Коментарі:

comments powered by Disqus