Пошук по сайту:

Фірма, пов’язана з головою АМКУ Кириленком, отримала підрядів на 414 млн гривень

Фірма, пов’язана з головою АМКУ Кириленком, отримала підрядів на 414 млн гривень
Фірма, пов’язана з головою АМКУ Кириленком, отримала підрядів на 414 млн гривень

В Донецькій області приватна фірма, котра була пов’язана з колишнім головою місцевої обласної адміністрації та теперішнім керівником АМКУ Павло Кириленком, отримала підрядів на 414 млн гривень для робіт з відновлення теплопостачання й водозабезпечення.

Про це стало відомо з аналізу тендерів на ProZorro.

 eiqetidqqiqhxhab

Це п’ять тендерів, які упродовж трьох місяців – з червня по вересень 2023 року – виграло приватне підприємство «Полі» з Дніпра. Два останніх було завершено 5 вересня – це останній день перебування на посаді голови Донецької ОДА Павла Кириленка.

ПП «Полі» довірили роботи з відновлення теплопостачання й водозабезпечення у містах Селидове, Мирноград і Святогірськ. За умовами тендерів загальна вартість робіт становила 364 млн гривень. У процесі подальшого корегування договорів сума зросла до 414 млн гривень.

Читайте по темі: Непрозорість та хаос: Велике мелітопольське крадівництво в Запоріжжі

Жодних конкурентів на торгах у ПП «Полі» не було. Підтверджувальних документів про досвід аналогічних робіт воно не надало. Інформації про фінансову звітність також не було.

Чим нам так цікава ця фірма? Раніше ПП «Полі» займалося ремонтом пральних машин. У 2021-2022 роках взагалі ніякої діяльності не вело. У 2020-му річний оборот коштів підприємства становив аж 132 тис. гривень. Нічого з цього не стримало департамент житлово-комунального господарства Донецької ОДА від підписання договорів з ПП «Полі». З боку влади документи підписував тодішній директор департаменту ЖКГ Сергій Гончаренко. Це – брат голови  Краматорської міської військової адміністрації Олександра Гончаренка. Навесні 2024-го Сергій Гончаренко звільнився з посади.

Як свідчить система Prozorro, по 4 із 5 контрактів підрядник не встиг вчасно завершити роботи, тому пересував терміни здачі об’єктів. За згодою Донецької ОДА, звісно.

Зокрема, модульну насосну станцію подачі води для мешканців Святогірська відклали до 30 квітня 2024 року, хоч початково підрядник обіцяв впоратися до кінця минулого. Те ж саме у Селидовому. Зиму мешканці міста зустріли без тепла, бо підрядник мав закупити йвстановити твердопаливні котельні ще восени 2023-го, але згодом  терміни зсунулися до 25 грудня. І навіть цих термінів дотримано не було. Бо коли у січні 2024 року наступник Кириленка на посаді голови Донецької ОДА Вадим Філашкін відвідував Селидово, то не всі котельні ще були змонтовані.

Щодо закупівельних цін також є питання. Твердопаливні котельні потужністю 6 МВт для Селидового ПП «Полі» постачало по 37,6 млн гривень за штуку. Для порівняння: підприємство «Харківські теплові мережі» у липні 2024 р. за 48,7 млн гривень придбало цілих дві твердопаливні котельні – на 6 МВт і на 8 МВт.

Що відбувалося з ПП «Полі» після того, як воно отримало кошти з  обласного бюджету? Фірма змінила місце перебування – з Дніпра на Київ. Тепер вона числиться за адресою масової реєстрації – вул. Бориспільська, 9. Там же дислокується ще понад 1000 юросіб. Змінився й директор та номінальний власник ПП. Замість Сергія Пантюкова, котрий підписав усі документи з Донецькою ОДА, ним став громадянин Узбекистану Бахтійор Юлдашев, на якого оформлено ще приблизно 100 компаній в Україні.

Читайте по темі:

Ліцей у Фастові відремонтують за 42 мільйони гривень із завищеними цінами і низькими зарплатами
Мерія Вінниці розкрила кошторис у тендері на будівництво укриття в ліцеї 41 млн гривень
Партизани виявили командний пункт росіян на Донеччині
З’явилося страшне відео ударів РФ по шахті на Донеччині біля Вугледару
Російська армія зруйнувала шляхопровід «Східний» біля Покровська
АРМА знайшло майже 400 млн грн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях із держзакупівлями
Ворог атакував енергетику в деяких областях України
Освітяни Дарницької РДА замовили будівництво укриття в дитсадку за 133 млн з дорогою арматурою
Адамовський і Якубовський: скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ на 666 мільйонів та судове протистояння
У МКЧХ "категорично засудили" обстріл персоналу організації на Донеччині, але не згадали причетність РФ

Коментарі:

comments powered by Disqus