Пошук по сайту:

Росія витратила 12 мільярдів доларів, щоб зберегти авіацію під час санкцій

Росія витратила 12 мільярдів доларів, щоб зберегти авіацію під час санкцій
Росія витратила 12 мільярдів доларів, щоб зберегти авіацію під час санкцій

Росія виділила понад $12 мільярдів державних субсидій і позик, щоб зберегти свій авіаційний сектор — західні санкції закрили постачання необхідних запчастин і послуг з технічного обслуговування через її вторгнення в Україну.

Про це йдеться в аналізі Reuters.

Виробники літаків Airbus і Boeing у березні 2022 року припинили постачати запчастини і послуги, а також згорнули регулярне технічне обслуговування основного авіаперевізника «Аерофлот» та інших російських авіакомпаній.

Відтоді рф витратила понад трильйон рублів (понад $12 мільярдів) на підтримку галузі цивільної авіації, включно з виробництвом літаків і фінансовою допомогою авіакомпаніям.

Витрати майже вдвічі перевищують 547 мільярдів рублів виплат (понад $6 мільярдів), здійснених у 2020—2021 роках, коли пандемія COVID-19 спричинила різке скорочення авіаперевезень.

Читайте по темі: "Слуга народу" Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем, — ЗМІ

«Наш флот дуже перевантажений літаками іноземного виробництва. Ми плануємо до 2030 року виробити понад тисячу літаків, власних літаків. Треба працювати», — заявив президент рф путін минулого тижня.

За даними швейцарської авіаційної розвідки ch-aviation, російські авіакомпанії наразі експлуатують 991 літак, включно з 405 російськими.

Проте лише 133 літаки Superjet зроблені державним виробником United Aircraft Corporation. Інші літаки російського виробництва, як-от «Туполєв», «Яковлєв» та «Іллюшин» зрідка використовують для комерційних рейсів.

Наявність надійної авіації вкрай важлива для росії — як для транспортування людей і вантажів через її величезну територію, так і для підкріплення наративу Москви про те, що санкції мають мінімальний вплив.

Оскільки через три місяці в росії стартують президентські вибори, крах цивільної авіації може спричинити репутаційний і електоральний тиск на путіна, який вчергове балотується

Коментарі:

comments powered by Disqus