Пошук по сайту:

В РФ закінчилися оригінальні комплектуючі для техніки Apple

В РФ закінчилися оригінальні комплектуючі для техніки Apple
В РФ закінчилися оригінальні комплектуючі для техніки Apple

У російських сервісних центрах закінчилися оригінальні складники для пристроїв Apple. Деталі замінюють на китайські копії або завозять через країни СНД, повідомляють російські ЗМІ.

Так, російський аналітик Сергії Вільянов в коментарі місцевому виданню "Відомості" заявив, що авторизовані сервісні центри Apple в Росії зіткнулися з нестачею оригінальних складників для iPhone та MacBook.

Представники сервісних центрів в коментарях журналістам розповіли, що iPhone 14 та iPhone 15 більше не обслуговуються в Росії через те, що моделі вийшли вже після початку повномасштабного вторгнення в Україну і, відповідно, рішення корпорації Apple залишити російський ринок. Постачання запчастин для техніки Apple попередніх поколінь також припинилися в грудні 2023 року.

Водночас неофіційні сервісні центри все ще продовжують працювати в Росії. Під час ремонту вони замінюють деталі на копії з Китаю. А деякі оригінальні складники потрапляють на російський ринок через "сірий" імпорт з країн СНД, але їх частка дуже мала.

Коментарі:

comments powered by Disqus