Пошук по сайту:

"Укрцукор" просить Кабмін заборонити експорт цукру до ЄС

"Укрцукор" просить Кабмін заборонити експорт цукру до ЄС
"Укрцукор" просить Кабмін заборонити експорт цукру до ЄС

Асоціація "Укрцукор" просить Кабінет Міністрів терміново встановити нульову квоту на експорт цукру до Європейського Союзу на 2024 рік у зв’язку із досягненням граничного обсягу, передбаченого рішенням ЄС для експорту українського цукру в країни ЄС у поточному році.

Про це йдеться в повідомленні асоціації.

"Фактично мова йде про ініціативне закриття Україною кордону для експорту цукру в ЄС в найкоротші можливі терміни у звʼязку з тим, що експортні значення по цукру вже сягнули 262,6 тис тонн, визначених як квота України на 2024 рік. "Укрцукор" вважає, що таке звернення є підтвердженням конструктивної позиції українських цукровиків і їх готовності інтегруватись у європейський ринок цукру і відповідати його вимогам", - йдеться в повідомленні.

В повідомленні нагадується, що 13 травня ЄС продовжив тимчасові заходи лібералізації торгівлі для України ще на 1 рік, до 5 червня 2025 року.

"Одночасно рішенням передбачено застосування механізму екстреного гальмування для особливо чутливих сільськогосподарських продуктів, зокрема цукру, у випадку, якщо імпорт цих продуктів у 2024 році перевищить середні обсяги імпорту, зафіксовані у другій половині 2021 року та протягом усього 2022 та 2023 років. Аналогічні заходи по екстреному гальмуванню можуть бути застосовані в 2025 році, у випадку, якщо в період з 1 січня 2025 до 5 червня 2025 обсяг українського експорту перевищить 5/12 квоти, встановленої на 2024 рік", - йдеться в повідомленні.

Коментарі:

comments powered by Disqus