Пошук по сайту:

Прем’єр-міністр Сунак розпустив парламент Великобританії

Прем’єр-міністр Сунак розпустив парламент Великобританії
Прем’єр-міністр Сунак розпустив парламент Великобританії

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у середу, 22 травня, оголосив про розпуск парламенту країни. Дострокові вибори до парламенту Сполученого Королівства пройдуть вже 4 липня цього року. Про це Ріші Сунак заявив під час звернення на Даунінг-стріт.

Про це інформує BBC.

У своєму зверненні британський прем’єр повідомив, що отримав санкцію короля Чарльза ІІІ розпустити парламент та провести дострокові вибори.

Сунак сказав, що сьогодні мав зустріч із королем Чарльзом III, на якій попросив про розпуск парламенту. Це формальна процедура, яка необхідна для дострокових виборів.

««Сьогодні я розмовляв з Його Величністю Королем з проханням розпуску парламенту. Король задовольнив його, і ми проведемо загальні вибори 4 липня», – заявив прем’єр.

Читайте по темі: Лідер лейбористів Кір Стармер став прем’єром Британії

Премʼєр-міністр заявив, що його уряд має план і готовий сміливо діяти. А свою промову на Даунінг-стріт він розпочав з того, що за останні п’ять років країна пережила найскладніші часи після Другої світової війни, але подолала ці виклики.

«Пʼятого липня або Кейр Стармер (лідер опозиційної Лейбористської партії – ред.), або я станемо прем’єр-міністром», – зазначив Ріші Сунак.

Коментарі:

comments powered by Disqus