Пошук по сайту:

Українцям готують обмеження переказів грошей з картки на картку – НБУ

Українцям готують обмеження переказів грошей з картки на картку – НБУ
Українцям готують обмеження переказів грошей з картки на картку – НБУ

Нацбанк не відмовився від планів обмеження p2p платежів за картками для боротьби зі схемою "дропів" – людьми, які за винагороду надають зловмисникам доступ до своїх банківських карток та рахунків. Наразі ведеться обговорення цього питання.

Про це повідомив голова Нацбанку Андрій Пишний. Він зазначив: мета регулятора – щоб політика, яку він провадить, "була максимально зрозуміла".

"Триває фаза обговорення цього питання з волонтерами. Команда зараз на другій ітерації обговорення з волонтерським середовищем, ми збираємо їхні позиції. Будемо виходити, сподіваюсь, наступного тижня на наступну зустріч", – йдеться у повідомленні.

У чому суть проблеми

Дропи – це люди, які за винагороду надають зловмисникам доступ до своїх банківських карток і рахунків. Такі платіжні засоби використовуються як транзитні для проведення переказів на різні суми між іншими рахунками. Це потрібно зловмисникам, аби увести жертв в оману, "заплутати сліди" й ускладнити правоохоронцям роботу під час розслідування злочинів.

Читайте по темі: Апеляція скасувала рішення щодо 14,5 мільйонів гривень «общака» у справі «злодія в законі» Андрія Недзельського

Кошти, які проходять через рахунок дропа, можуть бути отримані злочинним шляхом, зокрема – торгівлею наркотиками, людьми, зброєю та ін. Також рахунки дропів часто використовуються для ухилення від сплати податків та переміщення грошей, викрадених з рахунків інших людей.

"Грошових мулів" можуть залучати на постійній основі – коли він сам переказує отримані кошти куди скажуть, залишаючи собі певний відсоток або "одноразово" – коли дроп за одноразову плату передає оформлені на нього банківські картки, включно з пін-кодами і доступом до веб-банкінгу.

Читайте по темі:

Одесит пропонував прикордонниці 2500 доларів за безперешкодний перетин кордону трьома ухилянтами
Нацполіція викрила чергову мережу підпільних фабрик з виробництва цигарок
Нацбанк оштрафував "Юнекс Банк" та сервіси мікрокредитів Moneyveo і "Швидко Гроші"
СБУ затримала російського шпигуна, який планував підірвати аеродром та нафтобази
Щомісячний прибуток перевищував 150 тисяч гривень: на Чернігівщині викрили злочинну групу виробників та торгівців наркотиками
На вулиці у Луцьку невідомі кинули з авто гранату в людей, є травмовані
Боголюбов виїхав з України за підробленими документами, — ЗМІ
На Закарпатті у пункті пропуску «Дзвінкове» затримали 24-річну жінку з гранатою
У справі про вбивство очільника Запорізької федерації боксу фігурує "смотрящій" за Мелітополем "Туча"
На Чернігівщині невідомі повісили на мосту собак, — поліція

Коментарі:

comments powered by Disqus