Пошук по сайту:

"Енергоатом" приховав ціни на матеріали для вогнезахисних робіт за 279 млн на Південноукраїнській АЕС

"Енергоатом" приховав ціни на матеріали для вогнезахисних робіт за 279 млн на Південноукраїнській АЕС
"Енергоатом" приховав ціни на матеріали для вогнезахисних робіт за 279 млн на Південноукраїнській АЕС

АТ «НАЕК «Енергоатом» 28 травня за результатами тендеру підписало договір із ТОВ «Атоменергоресурс» стосовно підвищення пожежної безпеки кабельного господарства Південноукраїнської АЕС на 279 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До грудня відновлять вогнезахисні покриттів кабельних трас, відремонтують кабельні проходки і вогнезатримуючі пояси у кабельних трасах. Фірма використає вогнезахисні матеріали Pyro-Safe Flammotect-A, Flammoplast SP-A2 і Dekorlack SP2 та мінеральну вату Pyro-Safe виробництва «svt» (Німеччина). Роботи оплачуватимуть протягом пів року.

Замовник не оприлюднив підсумкову відомість ресурсів та кошториси, що не дозволяє порівняти ціни будматеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Читайте по темі: Сотні мільйонів на відбудову Херсонщини віддали компанії, пов’язаній з місцевою владою, поліцейськими і “Великим будівництвом”

Для участі в тендері потрібно було підтвердити наявність десяти працівників із досвідом нанесення вогнезахисного матеріалу і допуском до особливих робіт. Усі працівники мали пройти навчання з нанесення вогнезахисного матеріалу на заводі-виробнику або в його офіційного представника, а також із питань охорони праці та правил пожежної безпеки.

«Атоменергоресурс» мав п’ятнадцять таких працівників, у тому числі десять малярів.

Крім того, треба було подати технічні умови або технічну специфікацію на вогнезахисні матеріали Pyro-Safe із погодженням в «Енергоатомі» та Держатомрегулюванні. У випадку відсутності погоджених техумов чи технічної специфікації на момент подання тендерної пропозиції, можна було подати їхній проект, токсиколого-гігієнічний паспорт, протоколи випробувань і протокол визначення коефіцієнта зниження струмових навантажень кабелів із вознезахистом. «Атоменергоресурс» подав погоджену технічну специфікацію на Pyro-Safe.

Якби учасник запропонував вогнезахисні матеріали, відмінні від визначених технічною специфікацією процедури закупівлі, то він міг подати лише погоджені техумови. Тобто аналоги, якщо вони взагалі існують, можна було пропонувати лише після погодження.

 eiqdiqexiqhehab

Столичним «Атоменергоресурсом» володіє Олег Рудченко, а керує Віталій Бурда. Фірма зі створення в 2020 році натендерила 326 млн грн. Вона почала в 2021 році із дрібних підрядів бюджетних установ на протипожежні роботи і товари. У 2022 році фірма виграла торги філії «ВП «Рівненська АЕС» АТ «НАЕК «Енергоатом» щодо поставки матеріалів Pyro-Safe, після чого вже в 2023 році стала отримувати великі підряди атомників щодо вогнезахисних робіт.

За даними «Наших грошей», «Атоменергоресурс» торік був найбільшим імпортером матеріалів Pyro-Safe в Україну, компанія ввезла їх щонайменше на 2 мільйони доларів. Вона ввозить товари від фірм «Classic Trade s.r.o.» і «Konpol, s.r.o.».

Також порівняно незначні обсяги від «svt Products GmbH» імпортувало київське ТЗОВ «Інсайт-консалтинг» (належить іншій фірмі ПП «Астер-інформ», яка належить мешканці Запоріжжя Олені Погорілій.

В Україні уповноваженим представником фірми «svt Products GmbH» (Німеччина) себе називає ТОВ «ІПВК «Спецзахист» (Запоріжжя), чиїм власником є Денис Любченко.

Читайте по темі: Закупка борнежилетів: ВАКС призначив заставу у 5 мільйонів гривень посадовцю "Укренерго"

Анна Сорока, «Наші гроші»

Читайте по темі:

На Дніпропетровщині по проекту «Великого будівництва» хочуть із «заточками» освоїти 1,4 мільярда на ремонті лікарні у Кривому Розі
Київский дитсадок на Дарниці відремонтують за 217 мільйонів з дорогим утеплювачем
Міноборони виграло арбітраж з іноземним постачальником на майже 180 мільйонів гривень
СБУ та БЕБ проводять обшуки у КП "Одесміськелектротранс"
Збагачення на армії, отруєння солдатів ЗСУ, привласнення грошей "Кіотського протоколу": Що відомо про поплічника Іванющенка Владислава Якубовського
На Київщині у Вишневому розірвали договір на реконструкцію школи з цінами вище ринкових
На Чернігівщині сільська рада замовила мавіки на 4 млн по завищених цінах через «сертифікатну» заточку
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
У Швейцарії суд виправдав екснардепа Мартиненка, якого звинувачують у "відмиванні" грошей
У Запорізькій області замовили будівництво шкільних укриттів приховавши ціни на матеріали

Коментарі:

comments powered by Disqus