Пошук по сайту:

Миколаївські атомники замовили модернізацію систем на ПАЕС за 468 мільйонів, приховавши ціни

Миколаївські атомники замовили модернізацію систем на ПАЕС за 468 мільйонів, приховавши ціни
Миколаївські атомники замовили модернізацію систем на ПАЕС за 468 мільйонів, приховавши ціни

АТ «НАЕК «Енергоатом» 23 травня за результатами тендерів уклало дві угоди з ТОВ «Атоммонтажсервіс» про будівельні роботи з реконструкції на Південноукраїнській АЕС загальною вартістю 468 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч мають виконати модернізацію керуючих систем безпеки із заміною уніфікованого комплексу технічних засобів у частині КСБ-3 за 328 млн грн. Крім того, 141 млн грн піде на модернізацію системи нормальної експлуатації, важливої для безпеки турбінного відділення, підсистеми контрольно-вимірювальних приладів, включаючи систему контролю механічних величин турбогенератора, технологічний захист блокування і сигналізацію, а також систему автоматичного регулювання та дистанційного управління. Це потрібно для більшої безпеки.

Роботи на 65% і 40% вартості відповідно виконає субпідрядник ТОВ «Сі Ес Груп Монтаж».

Технічні специфікації включають поставку підрядником кабелів і проводів, більшість яких належить до систем, важливих для безпеки. Технічні умови на них мають бути погоджені в «Енергоатомі». Замовник не оприлюднив підсумкову відомість ресурсів і кошториси, що не дає порівняти ціни будматеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Читайте по темі: Сотні мільйонів на відбудову Херсонщини віддали компанії, пов’язаній з місцевою владою, поліцейськими і “Великим будівництвом”

У кошториси врахована середня зарплата робітника 32 000 грн. За даними Пенсійного фонду, показник середньої зарплати для обчислення пенсії нижчий – 16 837 грн. Середня зарплата за вакансіями на «Work.ua» в Миколаєві також нижча – 23 500 грн (20 000 грн у будівництві).

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в обох тендерах потрібно було надати аналогічний договір на будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи на електротехнічному обладнанні енергоблоків АЕС. Крім того, на більшому тендері вимагалось підтвердити наявність не менше десяти досвідчених кваліфікованих працівників і мінімальної кількості техніки з певними характеристиками.

«Атоммонтажсервіс» із міста Нетішин Хмельницької області належить Володимиру Вознюку та депутату Нетішинської міськради і голові фракції «Батьківщини» Сергію Вознюку. Раніше компанія приходила на тендери «Енергоатома» із продукцію ВАТ «СвердНДІхіммаш» із групи «Атоменергомаш» зі складу російського державного концерну «Росатом». Також «Атоммонтажсервіс» був субпідрядником угорської компанії «EVIG Mérnök-Vállalkozói Kft», яка поставляла «Енергоатому» продукцію угорської компанії «Ganz Engineering es Energetikai Gepgyarto Kft» зі складу того ж держконцерну «Росатом».

Із 2016 року «Атоммонтажсервіс» натендерив переважно в «Енергоатомі» 2,83 млрд грн.

Рівненським субпідрядником «Сі Ес Груп Монтаж» володіють директор Дмитро Струк та Олег Якимюк із Рівного. Загалом у 2017-2023 роках фірма натендерила в Рівному 8 млн грн.

Анна Сорока, «Наші гроші»

Читайте по темі:

На Дніпропетровщині по проекту «Великого будівництва» хочуть із «заточками» освоїти 1,4 мільярда на ремонті лікарні у Кривому Розі
Київский дитсадок на Дарниці відремонтують за 217 мільйонів з дорогим утеплювачем
Міноборони виграло арбітраж з іноземним постачальником на майже 180 мільйонів гривень
СБУ та БЕБ проводять обшуки у КП "Одесміськелектротранс"
Збагачення на армії, отруєння солдатів ЗСУ, привласнення грошей "Кіотського протоколу": Що відомо про поплічника Іванющенка Владислава Якубовського
На Київщині у Вишневому розірвали договір на реконструкцію школи з цінами вище ринкових
На Чернігівщині сільська рада замовила мавіки на 4 млн по завищених цінах через «сертифікатну» заточку
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
У Швейцарії суд виправдав екснардепа Мартиненка, якого звинувачують у "відмиванні" грошей
У Запорізькій області замовили будівництво шкільних укриттів приховавши ціни на матеріали

Коментарі:

comments powered by Disqus