Пошук по сайту:

У Чехії відпустили іноземців, які напали на українських волонтерів

У Чехії відпустили іноземців, які напали на українських волонтерів
У Чехії відпустили іноземців, які напали на українських волонтерів

Прокуратура у Чехії не побачила "нічого кримінального" у діях нападників на українських волонтерів 1 червня. Серед затриманих лише один виявився росіянином, і то не повністю.

Про це пише портал Novinky з посиланням на речника міської прокуратури Праги Алеша Цимбалу.

За його словами, спершу у нападі підозрювали росіян, бо нападники на відео говорили російською. Потім виявилося, що нападники — громадяни однієї з країн Європейського Союзу. З тих, хто на відео поводить себе агресивно, лише один виявився тим, хто має "російсько-українське походження".

На місці інциденту затримали одного з учасників нападу, ще чотирьох — узяли під варту в аеропорту.

Поліцейські переглянули відео з камер спостереження, відео, яке знімали волонтери та відео, яке знімали самі нападники. Поліція так і не дійшла висновку, чи справді нападники схвалюють агресію Росії. Так, на деяких кадрах на запитання "Ви перебуваєте в Чехії і схвалюєте Росію?" один із затриманих відповів лише: "Так, так, я перебуваю в Чехії". У поліції кажуть, що незрозуміло, чи усвідомлювали учасники суперечки, про що вони сперечаються.

Читайте по темі: Напередодні другого туру виборів у Франції на двох кандидаток напали невідомі

Моменту, де один із затриманих б’є волонтера, на камерах відеоспостереження не було. Тілесних ушкоджень теж не знайшли. Тому звинуватити їх у суспільно-шкідливій поведінці не можна. 3 червня відпустили трьох нападників, наступного дня — ще двох. Жодних звинувачень їм не висунули.

У поліції схиляються, що між нападниками та волонтерами "могло статися непорозуміння".

Коментарі:

comments powered by Disqus