Пошук по сайту:

Байден видав указ про боротьбу з міграцією на південному кордоні США

Байден видав указ про боротьбу з міграцією на південному кордоні США
Байден видав указ про боротьбу з міграцією на південному кордоні США

Президент США указ, який обмежує надання притулку мігрантам на південному кордоні - це має зменшити потік нелегалів з боку Мексики.

Про це повідомля The Hill.

Нова міграційна політика полягатиме у відмові на в’їзд більшості іноземців, які намагатимуться перетнути кордон без попереднього дозволу (візи).

«Сьогодні я долаю обструкцію республіканців і використовую виконавчі повноваження, доступні мені як президентові, аби зробити все, що в моїх силах та розв’язати проблему кордону, - сказав Байден. - Відверто кажучи, я б волів вирішити її за допомогою двопартійного законодавства, бо це єдиний спосіб виправити систему, яку ми маємо зараз і яка зламана».

Указ набуде чинності, коли середньодобова кількість затримань на кордоні перевищить 2,5 тис. за сім днів. Однак, посадовці адміністрації заявили, що він почне діяти негайно, у вівторок, оскільки середня семиденна кількість щоденних перетинів кордону перевищує цю цифру.

Мігранти, які будуть вислані згідно з указом, дістануть щонайменше п’ятирічну заборону на в’їзд у Сполучені Штати. До Мексики висилатимуть, окрім її громадян, шукачів притулку з Куби, Гаїті, Нікарагуа й Венесуели.

Читайте по темі: Адміністрація США: Наступного тижня слід очікувати нових заяв по F-16 для України

Крім того, вживатимуться заходи для депортації нелегалів з інших країн, зокрема Китаю.

Зазначається, що боротьба із шукачами притулку буде підкріплена низкою заходів, спрямованих проти мереж контрабандистів і організацій, які заробляють на міграції.

Ці заходи передбачать анулювання американських віз для посадовців з таких країн, як Нікарагуа, а також для керівників компаній, котрі надають мігрантам послуги з транспортування.

Високопосадовці адміністрації США назвали цей указ відповіддю на бездіяльність Конгресу, який двічі відхилив ухвалення підготовлених на двопартійній основі законопроєктів через позицію республіканців.

Як повідомлялося, республіканці, з одного боку, вважають такі законопроєкти занадто м’якими, а з другого – ймовірний кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп закликав однопартійців голосувати «проти», оскільки ухвалення нових правил могло б дати Джо Байдену переваги на майбутніх виборах.

При цьому більшість американців вважають проблему нелегальної міграції однією з головних у країні.

Коментарі:

comments powered by Disqus