Пошук по сайту:

У Британії надійшли в обіг банкноти з королем Чарльзом III

У Британії надійшли в обіг банкноти з королем Чарльзом III
У Британії надійшли в обіг банкноти з королем Чарльзом III

Банк Англії з 5 червня запустив в обіг нові банкноти з портретом короля Чарльза III.

Про це повідомляє ВВС.

Нові банкноти поступово замінять пошкоджені з портретом померлої у вересні 2022 року королеви Єлизавети II або будуть випущені, коли попит на них зросте. Покупці все ще можуть використовувати банкноти номіналом 5, 10, 20 і 50 фунтів стерлінгів з портретом покійної королеви, що перебувають в обігу.

 qhiquqidqtiqqkhab

Чарльз III став другим британським монархом, чий портрет з’явився на банкнотах: королева Єлизавета II вперше з’явилася на них у 1960 році.

На зворотному боці сучасних полімерних банкнот Банку Англії залишилися: на п’яти фунтах — сер Вінстон Черчілль, на десяти — письменниця Джейн Остін, на двадцяти — художник Джозеф Тернер, на п’ятдесяти — математик Алан Тюрінг.

Читайте по темі: У Британії можуть конфіскувати кошти російського мільярдера Петра Авена

На банкнотах, випущених у Шотландії та Північній Ірландії, зображені інші особи, а не монарх.

Перші нові банкноти з портретом Чарльза III були надруковані минулого року, а тривалий час підготовки до друку дозволив оновити автоматичні машини, які приймають готівку, щоб розпізнали новий дизайн. Портрет короля заснований на фотографії, зробленій у 2013 році.

У квітні Чарльзу III вручили набір нових банкнот із першими серійними номерами.

У липні 2023 року громадяни Британії почали отримувати паспорти зі словами «іменем Його Величності», а не «Її Величності».

Коментарі:

comments powered by Disqus