Пошук по сайту:

Біля Ємену затонув човен із мігрантами: 49 загиблих, 140 зниклих безвісти

Біля Ємену затонув човен із мігрантами: 49 загиблих, 140 зниклих безвісти
Біля Ємену затонув човен із мігрантами: 49 загиблих, 140 зниклих безвісти

Кількість загиблих внаслідок аварії човна з мігрантами біля узбережжя Ємену зросла до 49 людей, ще 140 осіб зникли безвісти.

Про це повідомляє Time.

"Човен з мігрантами затонув біля узбережжя Ємену, унаслідок інциденту щонайменше 49 загиблих та 140 зниклих безвісти", - повідомила сьогодні Міжнародна організація з міграції (МОМ) ООН.

Човен перевозив близько 260 сомалійців та ефіопів від північного узбережжя Сомалі під час 320-кілометрової подорожі через Аденську затоку, коли він затонув у понеділок біля південного узбережжя Ємену, йдеться у заяві МОМ.

За даними організації, пошукові роботи тривають, і наразі вдалося врятувати 71 особу. Зазначається, що серед загиблих 31 жінка та шестеро дітей.

Ємен є основним маршрутом для мігрантів зі Східної Африки та Африканського Рогу, які намагаються дістатися до країн Перської затоки для пошуку роботи. Незважаючи на майже десятирічну громадянську війну в Ємені, кількість мігрантів, які прибувають щорічно, зросла втричі з 2021 по 2023 роки - приблизно з 27 000 до понад 90 000, повідомила МОМ минулого місяця.

Читайте по темі: Ракетний удар по Дніпру: рятувальники досі розбирають завали

Наразі в Ємені перебувають близько 380 тисяч мігрантів.

У квітні щонайменше 62 людини загинули внаслідок двох аварій суден біля узбережжя Джибуті, коли намагалися дістатися Ємена. За даними МОМ, щонайменше 1860 людей загинули або зникли безвісти на цьому маршруті.

Коментарі:

comments powered by Disqus