Пошук по сайту:

В Японії стрімко поширюється вірусна хвороба, яка здатна вбивати за дві доби, — ЗМІ

В Японії стрімко поширюється вірусна хвороба, яка здатна вбивати за дві доби, — ЗМІ
В Японії стрімко поширюється вірусна хвороба, яка здатна вбивати за дві доби, — ЗМІ

В Японії поширюється захворювання, спричинене рідкісною "м’ясоїдною бактерією", яка може вбити людину протягом 48 годин.

Як пише Bloomberg, збільшення кількості випадків фіксується після послаблення обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19.

Видання зазначає, що країна зіткнулася зі стрімким зростанням випадків синдрому стрептококового токсичного шоку (ССТШ).

За даними Національного інституту інфекційних захворювань, станом на 2 червня цього року зафіксовано вже 977 випадків ССТШ. Це перевищує рекордний 941 випадок, зареєстрований за весь минулий рік.

Стрептокок групи А, який зазвичай викликає запалення горла у дітей, відоме як "ангіна", може мутувати в небезпечніші форми. Деякі типи цієї бактерії здатні спричинити швидкий розвиток симптомів, таких як біль і набряк кінцівок, лихоманка, низький кров’яний тиск, некроз, проблеми з диханням і смерть. Особливо вразливими до цього захворювання є люди старше 50 років.

Читайте по темі: Японія послабила візові вимоги для українців

Професор інфекційних захворювань Токійського жіночого медичного університету Кен Кікучі попереджає про блискавичний перебіг хвороби:

"Більшість смертей відбувається протягом 48 годин. Якщо вранці пацієнт помічає набряк стопи, до полудня він може поширитися до коліна, а через 48 годин людина може померти".

Лікарі прогнозують, що при нинішніх темпах зараження кількість випадків в Японії цього року може сягнути 2500, а "жахливий" рівень смертності може становити 30%.

Тривожні сигнали надходять і з інших країн. Наприкінці 2022 року щонайменше п’ять європейських держав повідомили ВООЗ про зростання випадків захворювання на інвазивний стрептокок групи А (iGAS), який включає ССТШ. У ВООЗ пов’язують це зростання зі скасуванням обмежень, пов’язаних з коронавірусною пандемією.

різне tidttiqzqiqkdant qhiqqkiqzeidtthab

Коментарі:

comments powered by Disqus