Пошук по сайту:

В Ізраїлі відбулися антиурядові протести: Мітингувальники вимагають провести нові вибори

В Ізраїлі відбулися антиурядові протести: Мітингувальники вимагають провести нові вибори
В Ізраїлі відбулися антиурядові протести: Мітингувальники вимагають провести нові вибори

На вулиці Єрусалиму у понеділок вийшли протестувальники, вимагаючи нових виборів. Вони дійшли до будинку прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, де їх розігнала поліція.

Про це повідомляє Reuters

Напередодні багатотисячний натовп зібрався біля кнесету (парламенту Ізраїлю). Люди тримали ізраїльські прапори. Інші несли плакати з критикою дій Нетаньягу у вирішенні деяких питань, таких як просування законопроєкту про армію, який звільняє ультраортодоксальних євреїв від обов’язкової служби, а також щодо його ставлення до війни з ХАМАСом у Газі та боротьби з ліванською «Хезболлою».

Демонстрація згодом ставала дедалі неспокійнішою. Її учасники рушили до приватного будинку Нетаньягу. Дійшовши до будинку, частина протестувальників спробувала прорватися через загородження, встановлені поліцією; на вулиці запалало багаття. Поліція застосувала водомет для розгону демонстрації.

Дев’ятьох людей заарештували, деяких із них – за напад на поліцейських.

Жорстка політика Нетаньягу викликала серйозний розкол в ізраїльському суспільстві ще до атаки ХАМАСу 7 жовтня. Однак демонстрації, які відбуваються майже щотижня, не змінили політичного ландшафту, і Нетаньягу все ще контролює стабільну більшість у парламенті.

Читайте по темі: Сили ППО збили 5 ворожих ракет Х-59 та 7 БПЛА на півдні

Після того, як воєнний уряд залишили колишні генерали Бенні Ганц і Гаді Айзенкот, опозиційні групи оголосили тиждень вуличних протестів, які включають блокування автомагістралей і масові демонстрації.

Коментарі:

comments powered by Disqus