Пошук по сайту:

Очільник Інституту Генплану Ликов у 2019 році заробив 500 тисяч, а майна придбав на 5 мільйонів

Очільник Інституту Генплану Ликов у 2019 році заробив 500 тисяч, а майна придбав на 5 мільйонів
Очільник Інституту Генплану Ликов у 2019 році заробив 500 тисяч, а майна придбав на 5 мільйонів

Колишній головний архітектор Київщини та Вишгорода, а зараз в.о. очільника столичного Інституту Генерального плану Дмитро Ликов у 2019 році задекларував дохід у понад 500 тис. грн. При цьому майна посадовець придбав на майже 5 млн грн.

Про це свідчать дані публічної декларації Дмитра Ликова на сайті НАЗК за 2019 рік, пише СтопКор.

Варто почати з того, що з 2021 року пан Ликов обіймає посаду в.о. начальника Інституту Генерального плану м. Києва. Свого часу він був депутатом Вишгородської районної ради 7 скликання та членом комісії з питань комунальної власності.

Проте станом на 2019 рік він був головним архітектором Київщини та Вишгорода, і саме у декларації за той рік журналісти помітили значні невідповідності. Ба більше, проаналізувавши подані дані, можна дійти висновку, що посадовець, як виявилось, може робити гроші з повітря.

Так, при звільненні з посади заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Київської ОВА, згідно з декларацією Ликова за 2019 рік, яку він подав за типом "перед звільненням", він отримав 300 000 грн.

Читайте по темі: На Волині експодатківиця не задекларувала майно на 3 млн грн

Проте того ж року він оприлюднив дані вже після звільнення, згідно з якими дохід його родини склав 566 733 грн. Також були вказані й інші грошові активи у розмірі 52 075 грн. Але такий заробіток не завадив родині в.о. очільника Інституту Генплану спільно з цивільною дружиною Юлією Коваленко наприкінці 2019 року придбати апартаменти на 33,2 кв.м у Яремче Івано-Франківської області. Помешкання обійшлося подружжю у 26 560 доларів США – за тодішнім курсом це становило приблизно 637 440 грн.

Очільник Інституту Генплану Ликов у 2019 році заробив 500 тис., а майна придбав на 5 млн: подробиці qhidddiqdqiqruhab

Варто також зауважити, що за даними наших джерел, пані Коваленко не зазначена в жодній з попередніх чи майбутніх деклараціях Ликова, при цьому посадовець має з нею двох спільних дітей: 19-річну Уляну та 13-річного Тимофія.

Того ж року, приблизно за місяць до придбання апартаментів у Буковелі, Ликов та його цивільна дружина придбали квартиру у Києві площею 50,5 кв.м за дуже символічну суму у 128 000 грн, тобто по 64 000 грн з кожного. Таким чином, квартира у самісінькому центрі столиці обійшлася їм у 5 333 долари США.

Проте окрему увагу привертає пункт договору купівлі-продажу, згідно з яким у разі розірвання продавець сплачує покупцям 3 545 250 грн (реальна вартість квартири), що свідчить лише про одне: пан Ликов, ймовірно, хотів приховати свої необґрунтовані активи шляхом заниження реальної вартості майна.

Також у жовтні 2019 року Дмитро Ликов спільно з громадянином Антоном Гарбутом придбали по ½ нежитлового приміщення площею 153,7 кв.м у Києві, загальною вартістю 2 383 395 грн, тобто по 1 191 697 грн з кожного. При цьому реальна вартість об’єкту становить 5 227 210 грн.

Окремої уваги варте те, що пан Гарбут, за нашими даними, є фігурантом кількох кримінальних проваджень щодо зловживання владою, шахрайства, підробки документів та відмивання майна.

Зазначимо, що усю названу нерухомість Ликов придбав у сумісництві, тож заплатив лише половину вартості за квартири та нежитлове приміщення.

Та навіть в такому разі він одноосібно витратив на придбання нерухомості 4 704 950 грн. Таким чином, заробивши більше пів мільйона гривень, посадовець зміг дозволити собі витратити майже п’ять мільйонів гривень.

Читайте по темі:

На Київщині затримали посадовця, який завдав збитків держбюджету на понад 93 млн грн
Депутат Пилипенко з Одещини не вказав у декларації елітне майно та численні гроші
Підрядників та інженерів САД звинувачують у заволодінні 121 мільйоном на ремонтах доріг
Посадовець банку подарував дружині-начальнику БЕБ під час війни автомобіль
Дружина прокурора з Києва отримала у подарунок квартиру за 4,9 млн гривень
Директора навчального закладу на Київщині підозрюють у розтраті коштів на укриття
Посадовець Офісу генпрокурора Грицюк отримав від дружини в подарунок коштовний автомобіль
Поліцейські викрили мережу підпільних цехів у Миколаївській та Київській областях які виготовляли “липові” приправи та кофе
Біографія "мийника" брудних російських грошей Кріппи Максима Володимировича
Колишня директор ДП «Одеська кіностудія художніх фільмів» збагатилася на привласненні майна підприємства

Коментарі:

comments powered by Disqus