Пошук по сайту:

Агенція оборонних закупівель Міноборони є найбільшим замовником безпілотників у Prozorro

Агенція оборонних закупівель Міноборони є найбільшим замовником безпілотників у Prozorro
Агенція оборонних закупівель Міноборони є найбільшим замовником безпілотників у Prozorro

Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України з початку року через Prozorro закупила безпілотників на суму 2,5 мільярда гривень.

Про це повідомляють Міноборони.

Агенція оборонних закупівель є найбільшим замовником безпілотників у системі Prozorro. За даними електронної системи публічних закупівель, з початку 2024 року через конкурентні торги було закуплено дрони DJI Mavic 3E та 3T на суму 2,5 млрд грн. Цей показник становить понад 40% від загальної суми угод на дрони у конкурентних закупівлях на Prozorro.

«В умовах сучасної війни перевага часто визначає результат, тому закупівля безпілотників є одним з наших ключових пріоритетів. Для того, щоб наші військові мали все необхідне вчасно, ми повинні ефективно використовувати ресурси. Під час закупівлі вдалося зекономити 187 млн грн», – повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

При закупівлі цих дронів Агенція оборонних закупівель використовує спеціальну рамкову угоду в системі Prozorro. Це дозволяє приховати чутливу інформацію про учасників тендеру, одночасно забезпечуючи можливість для постачальників пройти кваліфікацію та брати участь у будь-який момент. У середньому на закупівлях дронів DJI Mavic 3E та 3T змагалися по чотири учасники.

«Для нас була важлива не лише максимальна ефективність при закупівлях дронів, у зв’язку з чим ми використовували систему Prozorro, а й забезпечити надійне постачання. У результаті ми провели 94 тендери на невеликі партії «Мавіків», і, за підсумками конкурентних торгів, постачальниками стали 18 компаній», – зазначила директорка Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова.

Читайте по темі: Суддя з Одеси Тішко вімовився передавати АРМА арештований російський вантаж в порту

Вона також додала, що ці заходи спрямовані на забезпечення українських військових необхідною технікою для виконання завдань на фронті, одночасно забезпечуючи економію та ефективне використання державних коштів.

Читайте по темі:

Міноборони виграло арбітраж з іноземним постачальником на майже 180 мільйонів гривень
СБУ та БЕБ проводять обшуки у КП "Одесміськелектротранс"
Збагачення на армії, отруєння солдатів ЗСУ, привласнення грошей "Кіотського протоколу": Що відомо про поплічника Іванющенка Владислава Якубовського
Афера на 30 мільйонів: родина Владислава та Олексія Володських завищувала ціни на харчі для ЗСУ та обростала дорогими автівками
На Київщині у Вишневому розірвали договір на реконструкцію школи з цінами вище ринкових
На Чернігівщині сільська рада замовила мавіки на 4 млн по завищених цінах через «сертифікатну» заточку
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
Українські хакери атакували декілька компаній в Росії, які підтримують війну
У Міноборони підтвердили знищення російського центру космічного зв’язку в Криму
Система DELTA повністю запрацює на початку липня, - Міноборони

Коментарі:

comments powered by Disqus