Пошук по сайту:

Reuters: У травні Індія закупила рекордну кількість російської нафти

Reuters: У травні Індія закупила рекордну кількість російської нафти
Reuters: У травні Індія закупила рекордну кількість російської нафти

Імпорт нафти в Індію з Росії зріс у травні до рекордних 2,1 мільйона барелів на день. Це пов’язано зі зниженням попиту Китаю на російську нафту.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, це збільшило частку Росії як третього за величиною імпортера і споживача у світі до майже 41% минулого місяця. Водночас, поставки з Саудівської Аравії впали до 10-місячного мінімуму після того, як Saudi Aramco підвищила строкові ціни на нафту на другий місяць у травні.

Як пише Reuters, нафтопереробні заводи в Індії накинулися на російську нафту, яка продається зі знижкою після того, як деякі європейські країни відмовилися від закупівель у Москви через її вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Крім того, аналогічні сорти нафти з регіонів переважно на Близькому Сході коштують дорожче.

У травні Індія відвантажила близько 5,1 млн барелів на добу нафти, що приблизно на 5,6% більше, ніж у квітні. Імпорт російської нафти в Індію в травні виріс на 14,7% в порівнянні з квітнем і на 5,9% в порівнянні з минулим роком.

"Минулого місяця російська нафта була доступна у великій кількості і з кращими знижками через нижчий попит з боку Китаю", - сказав представник одного з індійських нафтопереробних заводів.

Читайте по темі: "Слуга народу" Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем, — ЗМІ

Коментарі:

comments powered by Disqus