Пошук по сайту:

У Норвегії каратимуть батьків, які відсилають дітей за кордон у "школи Корану"

У Норвегії каратимуть батьків, які відсилають дітей за кордон у "школи Корану"
У Норвегії каратимуть батьків, які відсилають дітей за кордон у "школи Корану"

У Норвегії готують зміни до законодавства, які б запровадили заходи покарання для батьків, котрі відправляють своїх неповнолітніх дітей в ультраконсервативні релігійні школи за кордон.

Про це повідомляє NRK.

Спеціальний юридичний комітет три роки досліджував, чи варто змінювати законодавство задля кращого захисту дітей та молоді з іммігрантських родин, яким через підтримувані батьками традиції з країни походження загрожує неадекватний контроль і насильство з мотивами "захисту честі сім’ї". 

До Міністерства з питань праці та інтеграції передали доповідь на 500 сторінок з результатами досліджень та пропозиціями. 

Профільна міністерка Тон’є Бренна зазначила, що пропозиції "надзвичайно важливі" і слід діяти невідкладно. 

Читайте по темі: Неповнолітню блогерку притягнули до відповідальності за танці біля меморіалу Героїв Небесної Сотні

Серед ключових ідей у доповіді – запровадити покарання для батьків, які відправляють своїх дітей у релігійні школи-інтернати за кордоном (найчастіше йдеться про так звані "школи Корану" з суворою дисципліною), та уможливити заборону на вивезення дитини з країни через органи захисту прав дітей.

Також пропонують посилити покарання за нав’язування шлюбу неповнолітнім дітям з 3 до 6 років позбавлення волі; розглядати психологічний тиск як складову поганого поводження з дитиною; розглядати застосування сили з мотивом "захисту честі" обтяжуючим фактом; уможливити притягнення до відповідальності широкого кола членів родини за злочини з мотивом "захисту честі". 

Коментарі:

comments powered by Disqus